Execute a iMacro at a specific time

Discussions and Tech Support related to the iMacros Firefox Add-on.

Moderator: iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

Execute a iMacro at a specific time

by celicat23 on Fri May 04, 2007 1:08 am

Hi Guys !

Fortunately, I found this great Firefox-Extension called "iMacros"... :D
I was already looking for such an extension a longer time ago, but found nothing...

Now, I'm happy that there appears a solution in the meanwhile... :)

The functionality of the extension is really great and it works without any problems ! ... the only thing that I'm missing is something like a scheduler...
You cannot define a specific time/date at which the macro should be executed... that is something that would be really helpful, from my point of view (it depends on the things you would like to do with this extension).

I read in another Thread that I can use the task-scheduler in windows, to execute the macro... but this doesn't work for me...
I created a new scheduled Task and selected the macro that is stored under ...\iMacros\Macros
But it doesn't work... the error-message just said that it could not be executed. :(

Is there any other possibility to execute an iMacro at a specific time/date ?
celicat23
 
Posts: 3
Joined: Fri May 04, 2007 12:52 am

by celicat23 on Fri May 04, 2007 1:49 am

ah... I found the documentation to iMacros and found something about "Automation" ... I don't have to call the macro directly... instead of this, I have to insert a link to the iMacro Browser... for example like this:

"C:\Program Files\InternetMacros4\imacros.exe" -macro YourMacro"

The problem is, that I have to find "imacros.exe" .... until know, I have no clue where I can find this file... :roll:
celicat23
 
Posts: 3
Joined: Fri May 04, 2007 12:52 am

by Tech Support on Fri May 04, 2007 1:49 am

Scheduling scripts and macros can be done with one of the advanced iMacros Editions (PRO or Scripting Edition). These Editions include a command line and Scripting Interface, which allows you to remote control the Firefox and Internet Explorer web browser from any application, including the task scheduler.

A step-by-step guide can be found here http://www.iopus.com/guides/winscheduler.htm

Detailed information is also available at http://wiki.imacros.net/Web_Scripting and http://wiki.imacros.net/Command_Referen ... e_Switches

You can download a trial version of the iMacros Scripting Edition from http://www.iopus.com/download/

This trial version also includes the "imacros.exe" file ;)
User avatar
Tech Support
 
Posts: 4979
Joined: Tue Sep 20, 2005 12:25 pm

by celicat23 on Fri May 04, 2007 2:02 am

ahhh great !

The problem is that I have only the firefox-plugin, right ?
I have to download imacros itself at first... ok...
What about the trial-version ? Do I have the full-functionality with this version or is it restricted ?
celicat23
 
Posts: 3
Joined: Fri May 04, 2007 12:52 am

Another option...

by Hello 71 on Sat Mar 08, 2008 6:08 pm

You could also call Firefox and pass a run.imacros.net URI (URL) to it, more here.
Hello 71
 
Posts: 101
Joined: Sun Feb 17, 2008 5:06 pm
Location: Toronto, ON, Canada


Return to iMacros for Firefox

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

Website Monitoring