Want to try iMacros for Chrome

Support for iMacros. The iMacros software is the unique solution for automating every activity inside a web browser, for data extraction and web testing.

Moderators: Community Moderators, iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

Want to try iMacros for Chrome

by shaves on Wed Jul 26, 2017 11:49 am

I have the iMacros Enterprise edition. I develop macros (Excel / VBA) using both the iMacros browser and the Internet Explorer browser. I'm currently testing one of these macros in an upgraded application. This particular macro was using the iMacros browser ("-ie") and I have had to modify it to use the iMacros browser since our IT department did "something" to IE and now these macros encounter all kinds of errors (like no longer populating logon screens with the IE browser). Drop downs have been particularly difficult. I have been able to get around most of the issues by using the iMacros browser with iMacros version 11 on a 64 bit machine (and using the new EVENT feature). The machine is using Windows 7. I thought I would try to see how this macro would work any better with Chrome. I'm having a hard time finding out if I have to download iMacros for Chrome or if I just need to get some Chrome add-on. Any help or suggestions would be greatly appreciated. Thanks for taking the time to look at this message.........shaves
shaves
 
Posts: 56
Joined: Tue Apr 29, 2008 11:50 am

Re: Want to try iMacros for Chrome

by chivracq on Wed Jul 26, 2017 12:43 pm

shaves wrote:I have the iMacros Enterprise edition. I develop macros (Excel / VBA) using both the iMacros browser and the Internet Explorer browser. I'm currently testing one of these macros in an upgraded application. This particular macro was using the iMacros browser ("-ie") and I have had to modify it to use the iMacros browser since our IT department did "something" to IE and now these macros encounter all kinds of errors (like no longer populating logon screens with the IE browser). Drop downs have been particularly difficult. I have been able to get around most of the issues by using the iMacros browser with iMacros version 11 on a 64 bit machine (and using the new EVENT feature). The machine is using Windows 7. I thought I would try to see how this macro would work any better with Chrome. I'm having a hard time finding out if I have to download iMacros for Chrome or if I just need to get some Chrome add-on. Any help or suggestions would be greatly appreciated. Thanks for taking the time to look at this message.........shaves

Yep, to use iMacros with CR, you simply need to install the iMacros for CR Add-on (from the Google-Chrome Web-Store), current Version v8.4.4 is quite stable and has the 'EVENT' Mode implemented in it as well.
Next Step if you need Local File Access (for '!DATASOURCE' or 'SAVEAS' or to access your '.iim' Macros), you'll need to install the FIO-Module.
All Links and Explanation from the 'iMacros for CR Version Page' in the Wiki...

But many Commands are still not implemented in iMacros for CR, you'll need to make sure by checking the Command Reference that your Scripts don't use any of those Commands...
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6475
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Want to try iMacros for Chrome

by shaves on Wed Jul 26, 2017 1:41 pm

Thank you for the quick reply. I'm going to try the add-in and see how it works for me. thanks again for the information
shaves
 
Posts: 56
Joined: Tue Apr 29, 2008 11:50 am

Re: Want to try iMacros for Chrome

by shaves on Wed Jul 26, 2017 2:32 pm

I have 1 more question about Chrome. It doesn't appear to have an Extraction Wizard like the iMacros and IE browsers. Did I miss something? Thanks again for your help........
shaves
 
Posts: 56
Joined: Tue Apr 29, 2008 11:50 am

Re: Want to try iMacros for Chrome

by chivracq on Wed Jul 26, 2017 3:05 pm

shaves wrote:I have 1 more question about Chrome. It doesn't appear to have an Extraction Wizard like the iMacros and IE browsers. Did I miss something? Thanks again for your help........

Nope (you didn't miss anything!), only iMB has the Extraction Wizard (that's one of my EnhReq's (Item '08') btw, feel free to "support" it...), but you can always use iMB for the Extraction (Wizard) part and then run your Script in any other Browser of your Choice...
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6475
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Want to try iMacros for Chrome

by shaves on Thu Jul 27, 2017 6:20 am

Thanks for the info. I'll be glad to support your request. It's not efficient to have to go back and forth between the iMacros Browser and the Chrome browser. How would I let someone know that this is a good suggestion and definitely needed?
shaves
 
Posts: 56
Joined: Tue Apr 29, 2008 11:50 am

Re: Want to try iMacros for Chrome

by chivracq on Thu Jul 27, 2017 9:55 am

shaves wrote:Thanks for the info. I'll be glad to support your request. It's not efficient to have to go back and forth between the iMacros Browser and the Chrome browser. How would I let someone know that this is a good suggestion and definitely needed?

Simply quote which EnhReq(s) of mine you support and bump that EnhReq Thread, together with a bit of Explanation/Motivation (and a Link to this current Thread wouldn't hurt)...

And you maybe as well have some other EnhReq(s) that I have not listed... This is your chance...! 8)
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6475
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)


Return to General Support & Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

-->