question ...

Support for iMacros. The iMacros software is the unique solution for automating every activity inside a web browser, for data extraction and web testing.

Moderators: Community Moderators, iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

question ...

by viashino_bogofinado on Sat Sep 24, 2005 1:57 pm

how a make a macro for:
if tab t2 is open, wait 5 seconds

its possible ?
viashino_bogofinado
 
Posts: 10
Joined: Sat Sep 24, 2005 1:55 pm

by Tech Support on Sat Sep 24, 2005 6:47 pm

This is possible using the Scripting Interface. Can I ask what is the purpose of this function? This will help us to suggest the best solution.
User avatar
Tech Support
 
Posts: 5003
Joined: Tue Sep 20, 2005 12:25 pm

by viashino_bogofinado on Sun Sep 25, 2005 2:36 pm

(my english is very limited)

i use the script interface of iopus, i want one script like:

tab t=1
url goto=<link1>
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
if tab t-2 is open (this function not exist in script interface)
wait 30 seconds
tab t=1
tab closeallothers
end if
url goto=<link2>
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
if tab t-2 is open (this function not exist in script interface)
wait 30 seconds
tab t=1
tab closeallothers
end if
url goto=<link3>
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
if tab t-2 is open (this function not exist in script interface)
wait 30 seconds
tab t=1
tab closeallothers
end if

and continue ... link4, 5, 6, 7, 8.... (i dont know number of links i need)

do you tell me a exemple for this script ?

(sorry the english, if you talk in portuguese, its more easy for me :¬P)
viashino_bogofinado
 
Posts: 10
Joined: Sat Sep 24, 2005 1:55 pm

by Tech Support on Mon Sep 26, 2005 6:37 am

Your English is muuuuch better than my Portugese :wink:

You can achieve the function you need by using the Scripting Interface:

Example: Macro1 looks like:
tab t=1
url goto=<link1>
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
TAB T=2

Your script would look like

i = iim1.iimPlay ("macro1")
if i <0 then
msbox "tab2 not found!"
else
msbox "tab 2 open!"
endif

Basically you check if the TAB T=2 command returns an error (= no tab 2 present) or if TAB T=2 switches to tab 2 without error (=> tab 2 exists)
User avatar
Tech Support
 
Posts: 5003
Joined: Tue Sep 20, 2005 12:25 pm

by viashino_bogofinado on Mon Sep 26, 2005 8:54 am

this is in the "edit script" in the internet macros browser ?
i not have sucess with this ...

my script is:

TAB T=1
SET !ERRORIGNORE YES
URL GOTO=https://mysite/1
TAB T=1
TAB CLOSEALLOTHERS
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
WAIT SECONDS=18
TAB T=1
URL GOTO=https://mysite/2
TAB CLOSEALLOTHERS
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
WAIT SECONDS=18
TAB T=1
URL GOTO=https://mysite/3
TAB CLOSEALLOTHERS
TAG POS=1 TYPE=STRONG ATTR=HREF:javascript:
WAIT SECONDS=18

script continue...

exists a total of 9 pages to run in the same script,
only need wait if exists more of 1 tab , if not, dont wait, e goto the next step.

i know only mirc scripting, i confuze ... i am new in the iopus

please, post a how-to, is hard to undertand :¬P
more words = better to understand
viashino_bogofinado
 
Posts: 10
Joined: Sat Sep 24, 2005 1:55 pm


Return to General Support & Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

-->