iMacro for auto remove urls from Google Search Console

Discussions and Tech Support related to the iMacros Google Chrome extension.

Moderators: Community Moderators, iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

iMacro for auto remove urls from Google Search Console

by eldecoin on Wed Aug 23, 2017 4:56 am

iMacros Version: BUILD=844
Operating System: Windows 10
Browser: Versión 60.0.3112.101 (64 bits)
Demo iMacros working OK

Hi! I am trying to use this macro to automatically read from a .csv file urls and send them to Google Search Console in order to ask for deletion from the index.

I know it's javascript but I read that you can also use .js macros in iMacros, isn't it? Do I have to do any change to this code in order to function in iMacros for Chrome?

Code: Select all
var load;
load =  “CODE:”;
load +=  “SET !DATASOURCE urlsAEliminar.csv” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_COLUMNS 1” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_LINE {{i}}” + “\n”;
load +=  “TAG POS=2 TYPE=DIV ATTR=TXT:Ocultar<SP>temporalmente” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ID:newremovalform ATTR=ID:urlt CONTENT={{!COL1}}” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON FORM=ID:newremovalform ATTR=NAME:urlt.submitButton” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:the-form ATTR=ID:submit-button” + “\n”;
load +=  “WAIT SECONDS=” + Math.round(Math.random()*(5-3)+parseInt(3)) + “\n”;
for(i=1; i<=41; i++) {
iimSet(“i”,i);
iimPlay(load);
siteName = iimGetLastExtract(0);
}


Thanks everyone
Last edited by eldecoin on Mon Aug 28, 2017 2:19 am, edited 1 time in total.
eldecoin
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 23, 2017 4:40 am

Re: Is this imacro well done?

by chivracq on Wed Aug 23, 2017 7:57 am

eldecoin wrote:
Code: Select all
iMacros Version: BUILD=844
Operating System: Windows 10
Browser: Versión 60.0.3112.101 (64 bits)

Demo iMacros working OK

Hi! I am trying to use this macro to automatically read from a .csv file urls and send them to Google Search Console in order to ask for deletion from the index.

I know it's javascript but I read that you can also use .js macros in iMacros, isn't it? Do I have to do any change to this code in order to function in iMacros for Chrome?

Code: Select all
var load;
load =  “CODE:”;
load +=  “SET !DATASOURCE urlsAEliminar.csv” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_COLUMNS 1” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_LINE {{i}}” + “\n”;
load +=  “TAG POS=2 TYPE=DIV ATTR=TXT:Ocultar<SP>temporalmente” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ID:newremovalform ATTR=ID:urlt CONTENT={{!COL1}}” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON FORM=ID:newremovalform ATTR=NAME:urlt.submitButton” + “\n”;
load +=  “TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:the-form ATTR=ID:submit-button” + “\n”;
load +=  “WAIT SECONDS=” + Math.round(Math.random()*(5-3)+parseInt(3)) + “\n”;
for(i=1; i<=41; i++) {
iimSet(“i”,i);
iimPlay(load);
siteName = iimGetLastExtract(0);
}


Thanks everyone

Oh...!, FCI mentioned, perfect...!, and your Thread actually belongs indeed to the 'iMacros for CR' Sub-Forum (I would never tell from its Thread Title...!), but sorry, give a Descriptive Thread Title to your Thread about its Content and your Question without having to read your whole Post to know what the Thread is about... (for me to answer your Thread...)
Try searching the Forum using "Is this imacro well done?" to try to find similar Threads...! Well..., good luck, ah-ah...! :idea:
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6474
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Is this imacro well done?

by iimfun on Fri Aug 25, 2017 12:36 am

eldecoin wrote:Do I have to do any change to this code in order to function in iMacros for Chrome?

Yeah, simply convert your code to .iim macro and play it with loop mode in Chrome. .js scripts are not supported in this browser.
iimfun
 
Posts: 238
Joined: Tue Jul 19, 2016 6:06 am

Re: Is this imacro well done?

by chivracq on Fri Aug 25, 2017 1:43 am

iimfun wrote:
eldecoin wrote:Do I have to do any change to this code in order to function in iMacros for Chrome?

Yeah, simply convert your code to .iim macro and play it with loop mode in Chrome. .js scripts are not supported in this browser.

Yep of course... :roll: , easy 'Surfing" @iimfun, you could have waited a bit for @OP to first react to my Reply to improve a bit the Quality of the Threads on the Forum... :roll:
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6474
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Is this imacro well done?

by iimfun on Sun Aug 27, 2017 11:14 pm

I expected that @eldecoin would do change the title in order to thank us and am waiting for this.
iimfun
 
Posts: 238
Joined: Tue Jul 19, 2016 6:06 am

Re: Is this imacro well done?

by eldecoin on Mon Aug 28, 2017 12:45 am

Thanks everybody for your help.
eldecoin
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 23, 2017 4:40 am

Re: Is this imacro well done?

by chivracq on Mon Aug 28, 2017 2:05 am

iimfun wrote:I expected that @eldecoin would do change the title in order to thank us and am waiting for this.

Yeah..., a bit "naive" Expectation... Most Users with a a useless Thread Title usually don't bother making it Descriptive once they've got their Answer... :roll:
... And usually don't even follow up at all... Oh...!, I'm luckily proven wrong about that one, even if it will have taken 5 days for Follow-up, which is a bit long...:
eldecoin wrote:Thanks everybody for your help.

Okay..., nice to hear from you then after 5 days...

You didn't comply with making your Thread Title Descriptive about the Content of the Thread like I asked... I won't try to help you next time you open a Thread if you don't use the Forum "a bit correctly"... :idea:

And to finish the Thread completely neatly, you would be expected to post/share your final Script once you've converted it to '.iim' to make this Thread useful for other Users... (even if the current non-Descriptive Thread Title makes it difficult to find for other Users searching the Forum with a similar Case/Qt...) :idea:
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6474
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Is this imacro well done?

by eldecoin on Mon Aug 28, 2017 2:21 am

chivracq wrote:And to finish the Thread completely neatly, you would be expected to post/share your final Script once you've converted it to '.iim' to make this Thread useful for other Users... (even if the current non-Descriptive Thread Title makes it difficult to find for other Users searching the Forum with a similar Case/Qt...) :idea:


I cannot post my script because i don't know how to convert to .iim
eldecoin
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 23, 2017 4:40 am

Re: iMacro for auto remove urls from Google Search Console

by chivracq on Mon Aug 28, 2017 5:50 am

Ah...!, Thread Title is now Descriptive..., very good...! :D

eldecoin wrote:
chivracq wrote:And to finish the Thread completely neatly, you would be expected to post/share your final Script once you've converted it to '.iim' to make this Thread useful for other Users... (even if the current non-Descriptive Thread Title makes it difficult to find for other Users searching the Forum with a similar Case/Qt...) :idea:


I cannot post my script because i don't know how to convert to .iim

Well, it's actually more "complicated" to convert an '.iim' Macro to a '.js' Script, you simply need to "keep" only the '.iim' Statements from your on-the-fly generated Script, like for example to handle the first 3 Lines...:
Code: Select all
load +=  “SET !DATASOURCE urlsAEliminar.csv” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_COLUMNS 1” + “\n”;
load +=  “SET !DATASOURCE_LINE {{i}}” + “\n”;

... => Will become:
Code: Select all
SET !DATASOURCE urlsAEliminar.csv
SET !DATASOURCE_COLUMNS 1
SET !LOOP 1
SET !DATASOURCE_LINE {{!LOOP}}

... etc...

But it's a bit cumbersome to want to convert a '.js' Script (back) to an '.iim' Script, you would probably be quicker by recording yourself your Actions and adding yourself the Loop Mechanism manually.
If you didn't write that '.js' Script yourself, chances are that some Statements won't work directly anyway and you'll end up debugging and trying to fix a Script that you didn't make yourself, which will be more complicated that making the Script from scratch yourself...
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6474
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)


Return to iMacros for Chrome

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

-->