Browser was not started. iimInit() failed?

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.

Moderator: iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

Browser was not started. iimInit() failed?

by vicky on Fri Apr 20, 2012 4:44 am

Hello,


I was trying to use asp.net example given with imacro steup. I am getting following errors

Return code: Browser was not started. iimInit() failed?
Extracted keyword: NODATA

Let me know what should i update ?

thanks
vicky
 
Posts: 23
Joined: Sat Apr 07, 2012 8:17 pm

Re: Browser was not started. iimInit() failed?

by meli73 on Wed Nov 27, 2013 12:45 am

vicky wrote:Hello,


I was trying to use asp.net example given with imacro steup. I am getting following errors

Return code: Browser was not started. iimInit() failed?
Extracted keyword: NODATA

Let me know what should i update ?

thanks


Hello,

i'm having some problems with this too.

When I run iim.init() with the "False" condition, it should recognize and run macros in the open instance. Instead, it opens a new (but crippled) instance of iMacros that doesn't even load the homepage (nor subsequently run any scripts). The error I get is "Browser was not started. iimInit() failed?"

What should i do ? Any ideas ?
meli73
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 27, 2013 12:42 am

Re: Browser was not started. iimInit() failed?

by mjayachandran on Sun Dec 01, 2013 10:37 pm

Hi,

I had the same issue but later it worked for me after I changed
a. iimInit() to iimOpen()
b. I added a sleep-time of 5 seconds right after iimOpen() hoping that it generally takes a few seconds for the browser to initiate.

This did the trick for me.
Regards,
MJ
mjayachandran
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 27, 2013 7:06 am


Return to Scripting and Command Line Interface

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Website Monitoring