Javascript imacro help

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.

Moderators: Community Moderators, iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

Javascript imacro help

by JAMES123 on Tue Feb 26, 2013 4:31 am

Hi there,

I want to upload my images in magento admin panel with imacro. Here is code. But i didn't got the image source for uploading. As i know the file is calling JavaScript file. But i am not coder hence unable to code it. Please help.
=====================
code:
VERSION BUILD=7601105 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=http://www.shoediamond.com/index.php/admin/catalog_product/edit/id/188/
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:Images
TAG POS=1 TYPE=EMBED ATTR=SRC:http://www.shoediamond.com/skin/adminhtml/default/default/media/uploader.swf
TAG POS=1 TYPE=EMBED ATTR=SRC:http://www.shoediamond.com/skin/adminhtml/default/default/media/uploader.swf
TAG POS=1 TYPE=INPUT:RADIO FORM=ID:product_edit_form ATTR=NAME:product[image]&&VALUE:/2/0/202-twil.jpg.tmp
TAG POS=1 TYPE=INPUT:RADIO FORM=ID:product_edit_form ATTR=NAME:product[small_image]&&VALUE:/2/0/202-twil.jpg.tmp
TAG POS=1 TYPE=INPUT:RADIO FORM=ID:product_edit_form ATTR=NAME:product[thumbnail]&&VALUE:/2/0/202-twil.jpg.tmp
TAG POS=1 TYPE=BUTTON ATTR=ID:id_ac526af60caef2115682cbfd34825882
=========================
Attachments
MAGENTO IMCRO.jpg
JAMES123
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 12, 2012 8:43 am

Re: Javascript imacro help

by zaprice on Fri Dec 26, 2014 2:52 am

Hello,

I am looking for the same solution?

Can someone help?

Thanx!
zaprice
 
Posts: 6
Joined: Mon Dec 08, 2014 1:19 pm

Re: Javascript imacro help

by chivracq on Fri Dec 26, 2014 6:29 am

zaprice wrote:Hello,

I am looking for the same solution?

Can someone help?

Thanx!

Maybe, if you post correctly one day...
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6490
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Javascript imacro help

by zaprice on Wed Dec 31, 2014 2:58 am

hahah i am sorry:

I am using VERSION BUILD=8881205 RECORDER=FX with the firefox browser 33.0.3
URL GOTO=http://www.carbony.nl/index.php/admin/catalog_product/index/key/6e18bbe2f89c2df19879429cf4d97c14/

I have tried it with the event type. But that's not working with flash buttons.

hope you van help.

Thanx!
zaprice
 
Posts: 6
Joined: Mon Dec 08, 2014 1:19 pm

Re: Javascript imacro help

by chivracq on Wed Dec 31, 2014 4:58 am

zaprice wrote:hahah i am sorry:

I am using VERSION BUILD=8881205 RECORDER=FX with the firefox browser 33.0.3
URL GOTO=http://www.carbony.nl/index.php/admin/catalog_product/index/key/6e18bbe2f89c2df19879429cf4d97c14/

I have tried it with the event type. But that's not working with flash buttons.

hope you van help.

Thanx!

Well, that's better..., even if OS is still missing. "F" means "FULL" in my Sig... And you didn't post any Script nor check that the Page behind your URL is reachable...

The Site is behind Password and Login (same thing for the 1st User), so I can't access the Page, but yes, I had noticed those Flash Objects in 'James123''s Script which only the DS Mode in the iMacros Browser can handle.

A few things you can try though...:
1- Check if you can access a Mobile Version of this 'Magento' thing using "m.carbony.nl..." that doesn't use Flash.
=> Hum, that might work on 'carbony.nl' for you, but not on 'shoediamond.com' for 'James123'..., the URL is accepted by the Server...

2- Apart or together with '1-', change your User Agent to some Mobile Device, as at least on 'carbony.nl', there seems to be some Detection on the UA.

3- Depending on what those Flash Buttons do, if it's for Navigation for example to a different Page, you can simulate the Navigation "manually" by using 'URL GOTO'...

4- From 'James123''s Script, I can access this 'uploader.swf' Flash Object and I see 2 Buttons: 'Browse Files...' and 'Upload Files', so '3-' will probably not work (on those 2 Buttons), but see '5-'/'6-'/'7'...

5- Flash Objects sometimes broadcast some Functions outside the Flash Object, by design for Debug purpose for the Developer or by mistake. If you can identify and access those Functions in that way, then you could access them from JavaScript using 'URL GOTO=javascript:...'... See '6-' for more info...

6- Decompile the Flash Objects to see the Functions inside the Object to try to identify and access them like explained in '5-'...
I've done it already for you for 'uploader.swf' from 'James123''s Script and Site:
http://www.showmycode.com/?4a515f3ce526 ... bc32a67d5b

7- Once you've done '6-', you can then use those Functions like explained in '5-' or you could encapsulate them into some (standard) (maybe hidden) HTML Buttons that you would add to your Page using some GreaseMonkey Script and that iMacros would be able to handle like "normal" non-Flash Objects...

8- And if none of the previous Points work or are too difficult for you to understand and/or to implement, you can always contact the Makers of this 'Magento' thing and pretend that you need access to that Admin Panel from some "exotic" Mobile Device with some specific Browser on which you can't install a Flash Player and therefore can't access Flash Objects, to ask them if they have a non Flash Version..., and they should, or should start thinking about it, Flash gets less and less Support from most Browsers (luckily...!)...

Good luck and I'll be interested to see your Results and how far you come...
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6490
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)


Return to Scripting and Command Line Interface

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

-->