Problem running IE11 parallel with iimrunner

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.

Moderators: Community Moderators, iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

Problem running IE11 parallel with iimrunner

by RenSch on Sun Oct 12, 2014 11:21 pm

Hopefully someone can solve this puzzle, probably I overlook something simple.

I'm trying to run IE11 parallel with iimrunner but I can't run more than one browser at the time.

launching my runtest.php script launches the IE11 browser through iimrunner and executes everything fine

launching 2x (from second browser tab) my runtest.php script launches the IE11 browser through iimrunner but the second runtest.php page doesn't start a second IE11 browser but waits till the first browser has finished it's task, and then launches a new browser.

The only way I managed to run two browsers at the same time is by creating another .php page and then execute the same script (copying php code from runtest.php and created another page runtest2.php)

The weird thing is: The Running Browser Count remains 0

so all with all: How do I run multiple IE11 browsers through iimrunner at the same time from a single php page :?:



runtest.php:
---------------------------------------------------
<?php
$iim1 = new COM("imacros");

$s = $iim1->iimOpen("-runner -ie_ext -iePrivate");

$s = $iim1->iimPlay("#check_url_follow.iim");
echo "iimplay=";
echo $s;

$s = $iim1->iimPlay("#check_url_follow.iim");
echo "iimplay=";
echo $s;

$s = $iim1->iimPlay("#check_url_follow.iim");
echo "iimplay=";
echo $s;

$s = $iim1->iimClose();
?>



iimrunner.xml
---------------------------------------------------
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<configuration>
<appSettings>
<add key='MaxNumberOfInstances' value='5'/>
<add key='LogName' value=''/>
<add key='LogLevel' value='INFO'/>
</appSettings>
</configuration>



WAMP running apache 2.4.9 & PHP 5.5.12

1. iMacro: iMacros Browser (x86) Version 10.0.2.2823 Enterprise Edition
2. Operating system: Windows 8.1 64-bit Dutch language
3. Browser: IE 11
4. demo macros: Running demos seems to be fine.
5. VBS Sample Script Results
----------------------------------------------------

*** Test Report for iMacros Self Test Script ***

*** Scripting Interface Version: 1001011664 ***


1 ; 07:20:33 ; Buy iMacros Now ; 1 ; OK (1)
2 ; 07:20:37 ; FillForm ; 1 ; OK (1)
3 ; 07:20:40 ; Frames ; 1 ; OK (1)
4 ; 07:20:47 ; Stopwatch ; 1 ; OK (1)
5 ; 07:20:48 ; Extract ; 1 ; OK (1)
6 ; 07:20:51 ; ExtractAndFill ; 1 ; OK (1)
7 ; 07:20:52 ; ExtractRelative ; 1 ; OK (1)
8 ; 07:20:56 ; ExtractTable ; 1 ; OK (1)
9 ; 07:21:04 ; Download ; 1 ; OK (1)
10 ; 07:21:14 ; SaveAs ; 1 ; OK (1)
11 ; 07:21:21 ; JavascriptDialog ; 1 ; OK (1)
12 ; 07:21:21 ; Screenshot ; 1 ; OK (1)
13 ; 07:22:41 ; Upload ; 1 ; OK (1)
14 ; 07:22:54 ; WebPageDialog ; -1300 ; Cannot find HTML element of type "INPUT:BUTTON" with attribute(s) "VALUE:Launch Modeless Window".. Line 10: TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON FORM=NAME:NoFormName ATTR=VALUE:Launch<SP>Modeless<SP>Window (-1300)
15 ; 07:23:00 ; Search ; 1 ; OK (1)
16 ; 07:23:10 ; TagPosition ; 1 ; OK (1)
17 ; 07:23:13 ; Drag-and-Drop ; 1 ; OK (1)
18 ; 07:23:21 ; Flash ; 1 ; OK (1)
19 ; 07:23:26 ; ImageRecognition ; 1 ; OK (1)
20 ; 07:23:33 ; Keyword-Assert ; 1 ; OK (1)
21 ; 07:23:33 ; Silverlight ; -1100 ; Failed to load the macro from file C:\Users\*****\...\Demo\Silverlight.iim (-1100)
22 ; 07:23:49 ; Open6Tabs ; 1 ; OK (1)
23 ; 07:23:56 ; Tabs ; -1000 ; The specified TAB number is invalid. Line 6: TAB T=4 (-1000)

----------------------------------------------------

6. No specific website problems

----------------------------------------------------
Additional information added:

#check_url_follow.iim
VERSION BUILD=8820413 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=http://imacros.net/support/resources
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=HREF:http://wiki.imacros.net/Main_Page
----------------------------------------------------
RenSch
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 12, 2014 8:48 pm

Re: Problem running IE11 parallel with iimrunner

by RenSch on Mon Oct 13, 2014 11:26 pm

bumb. can anyone share some light on how to run multiple IE 11 browsers at the same time from my .php script?
(for example 10 users visit runtest.php page at the same time, and imacro opens 10 browsers)
RenSch
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 12, 2014 8:48 pm

Re: Problem running IE11 parallel with iimrunner

by chivracq on Tue Oct 14, 2014 2:08 am

RenSch wrote:bumb. can anyone share some light on how to run multiple IE 11 browsers at the same time from my .php script?
(for example 10 users visit runtest.php page at the same time, and imacro opens 10 browsers)

Sorry, I can't help you, I've never used iimRunner... (nor iMacros with PHP...)

But it is part of the iMacros Professional Edition, you must be entitled to open a Ticket with TechSupport, they will be much more reactive than on the Forum where they don't often come... (And post the Answer from TechSupport back to this Thread...)
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
chivracq
 
Posts: 6471
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:07 am
Location: Amsterdam (NL)

Re: Problem running IE11 parallel with iimrunner

by RenSch on Thu Oct 16, 2014 2:44 am

chivracq wrote:
RenSch wrote:bumb. can anyone share some light on how to run multiple IE 11 browsers at the same time from my .php script?
(for example 10 users visit runtest.php page at the same time, and imacro opens 10 browsers)

Sorry, I can't help you, I've never used iimRunner... (nor iMacros with PHP...)

But it is part of the iMacros Professional Edition, you must be entitled to open a Ticket with TechSupport, they will be much more reactive than on the Forum where they don't often come... (And post the Answer from TechSupport back to this Thread...)


Thanks for your reply. I'm running the demo version and hoped finding the answer on the official forum. I'll try opening a ticket with TechSupport - hopefully they can help me out :D
RenSch
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 12, 2014 8:48 pm

Re: Problem running IE11 parallel with iimrunner

by JonnyDee on Fri Nov 21, 2014 12:34 pm

@RenSch

I would appreciate the solution, if any, be added to the thread. :D
I am considering something same, and a heads up would be very helpful. :!:

FWIW, maybe off topic (sorry) : I saw a note that VBS was now deprecated on IE11. :x :shock:

Thanks much,
Jonny
JonnyDee
 
Posts: 17
Joined: Tue Jun 10, 2014 9:51 am


Return to Scripting and Command Line Interface

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

-->