login facebook?

Discussions and Tech Support related to website data extraction, screen scraping and data mining using iMacros.

Moderator: iMacros Moderators

Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.

login facebook?

by iopver on Mon Feb 07, 2011 10:29 am

Hi,

Is anyone manage to create a macro to login to facebook?

Thanks for your answers
iopver
 
Posts: 8
Joined: Mon Apr 26, 2010 3:13 am

Re: login facebook?

by Wis on Tue Feb 08, 2011 7:07 am

Yeah. The problem is that the ID of the button is changing on every session. http://wiki.imacros.net/FAQ#Q:_A_link_c ... t_error.3F

In this case the problem is the ID of the Submit button.
Code: Select all
TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:login_form ATTR=ID:u373153_3


Just change it for an asterisk and iMacros will look for the first (POS=1) element that has Type=Input:Submit. There is only one, so no problem.

Code: Select all
VERSION BUILD=7031111 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=www.facebook.com
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ACTION:https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1 ATTR=ID:email CONTENT=aaaa@gmail.com
SET !ENCRYPTION NO
TAG POS=1 TYPE=INPUT:PASSWORD FORM=ACTION:https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1 ATTR=ID:pass CONTENT=bbbbbbb
TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:login_form ATTR=ID:*
Wis
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 26, 2011 5:04 am

Re: login facebook?

by CalBigGuy on Sat May 12, 2012 3:57 pm

Wis wrote:Yeah. The problem is that the ID of the button is changing on every session. http://wiki.imacros.net/FAQ#Q:_A_link_c ... t_error.3F

In this case the problem is the ID of the Submit button.
Code: Select all
TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:login_form ATTR=ID:u373153_3


Just change it for an asterisk and iMacros will look for the first (POS=1) element that has Type=Input:Submit. There is only one, so no problem.

Code: Select all
VERSION BUILD=7031111 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=www.facebook.com
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ACTION:https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1 ATTR=ID:email CONTENT=aaaa@gmail.com
SET !ENCRYPTION NO
TAG POS=1 TYPE=INPUT:PASSWORD FORM=ACTION:https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1 ATTR=ID:pass CONTENT=bbbbbbb
TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:login_form ATTR=ID:*


This "FB Login Solution" only works with Firefox and NOT Chrome, anybody have any ideas why not??? (I get a page loading timeout, and macro stops)
CalBigGuy
 
Posts: 4
Joined: Fri Apr 15, 2011 1:58 pm


Return to Data Extraction and Web Screen Scraping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Website Monitoring