Looping stuck

Discussions and Tech Support specific to the iMacros Firefox add-on.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
Ruriko
Posts: 126
Joined: Sat Feb 24, 2007 5:07 am

Looping stuck

Post by Ruriko » Thu Jun 09, 2011 12:27 pm

My script seems to stop working at 13 loops. If I replay the script it'll stop at a different loop number so it's stopping at random. It just doesn't want to continue the script. See the screenshot I attached.

Code: Select all

VERSION BUILD=7220523 RECORDER=FX
SET !ERRORIGNORE YES 
SET !TIMEOUT 5
SET !DATASOURCE C:\Documents<SP>and<SP>Settings\Administrator\My<SP>Documents\iMacros\extract.csv
SET !DATASOURCE_COLUMNS 1
' let {{!LOOP}} start with value 1
'fetch data from line no. {{!LOOP}}
SET !DATASOURCE_LINE {{currentLine}}
'use data from first column in the current line
URL GOTO={{!COL1}}
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=CLASS:icon<SP>code
TAB T=2
FRAME F=0
TAG POS=1 TYPE=TEXTAREA FORM=NAME:source ATTR=ID:htmlSource CONTENT=Watch<SP>Anime<SP>Online<SP>at<SP><a<SP>href="http://www.gorgeousanime.com">Gorgeous<SP>Anime</a>
TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON FORM=NAME:source ATTR=ID:insert
TAB T=1
WAIT SECONDS=5
TAG POS=1 TYPE=INPUT:SUBMIT FORM=ID:commentForm ATTR=ID:comment_submit_button
this is the csv

Code: Select all

"http://www.drawingnow.com/fadi70"
"http://www.drawingnow.com/IamFireHeart"
"http://www.drawingnow.com/Fangirlowo"
"http://www.drawingnow.com/ninja123"
"http://www.drawingnow.com/carloadriancanon"
"http://www.drawingnow.com/highlymatt"
"http://www.drawingnow.com/baddude"
"http://www.drawingnow.com/DxCforever1"
"http://www.drawingnow.com/rgpr"
"http://www.drawingnow.com/tinkerbell2000"
"http://www.drawingnow.com/godzilla90s"
"http://www.drawingnow.com/Rouseder"
"http://www.drawingnow.com/vanillacutie110"
"http://www.drawingnow.com/lexie3"
"http://www.drawingnow.com/samsy59"
"http://www.drawingnow.com/shydrawer"
"http://www.drawingnow.com/catlover"
"http://www.drawingnow.com/WhiskerPool"
"http://www.drawingnow.com/karolinesj"
"http://www.drawingnow.com/lulu135"
"http://www.drawingnow.com/Anine"
"http://www.drawingnow.com/xXparanormalanimexX"
"http://www.drawingnow.com/dapimppig"
"http://www.drawingnow.com/Floppy24"
Attachments
firefox.gif
siniy
Posts: 118
Joined: Sat Nov 07, 2009 7:44 pm

Re: Looping stuck

Post by siniy » Fri Jun 10, 2011 5:48 am

I've been getting the "red bar" on other sites too. Imacros just stucks on random loop. Its pretty rare though.
Ruriko
Posts: 126
Joined: Sat Feb 24, 2007 5:07 am

Re: Looping stuck

Post by Ruriko » Fri Jun 10, 2011 5:55 am

I hope someone has a solution :(
PsychedeliX
Posts: 60
Joined: Sat Feb 28, 2009 2:16 pm

Re: Looping stuck

Post by PsychedeliX » Sat Jun 11, 2011 12:59 am

i've had this error a few times - workaround could be:

set firefox to noncheck in ur antivirus software - PLEASE DO NOT WITH YOUR MAIN FIREFOX INSTALLATION
use an extra installation/portable firefox with imacros to do this!

it seems this is a timing problem while reading/saving from/to local files
Ruriko
Posts: 126
Joined: Sat Feb 24, 2007 5:07 am

Re: Looping stuck

Post by Ruriko » Sat Jun 11, 2011 7:46 am

Well I can't really do that method since I don't even have an anti-virus installed
PsychedeliX
Posts: 60
Joined: Sat Feb 28, 2009 2:16 pm

Re: Looping stuck

Post by PsychedeliX » Sun Jun 12, 2011 6:29 pm

have u tryed to set "wait seconds=1" to avoid the stuck?
Ruriko
Posts: 126
Joined: Sat Feb 24, 2007 5:07 am

Re: Looping stuck

Post by Ruriko » Mon Jun 13, 2011 12:33 am

Yea I tried I even set it as 5 seconds in my original script
Tom, Tech Support
Posts: 3613
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Looping stuck

Post by Tom, Tech Support » Wed Jun 22, 2011 3:10 pm

Hello Ruriko,

Another thing you should consider is calling your macro from a Javascript using the built-in Javascript scripting interface. Then you can specify a timeout value to iimPlay, check the return code to determine if your macro got stuck, and try playing your macro again.
Regards,

Tom, iMacros Support
iopusnewb
Posts: 4
Joined: Sat Mar 28, 2009 5:07 am

Re: Looping stuck

Post by iopusnewb » Thu Jun 23, 2011 8:09 pm

Tom, iOpus wrote:Hello Ruriko,

Another thing you should consider is calling your macro from a Javascript using the built-in Javascript scripting interface. Then you can specify a timeout value to iimPlay, check the return code to determine if your macro got stuck, and try playing your macro again.
I know nothing about javascript. Do you have a ready script to just play the macro over and over again?

I started using imacros again after a year, and my script with the csv from last year still works. BUT, only when I push Play. When using the Play (Loop) button it stops after just 1 loop. No matter what Max value I set it at.
Tom, Tech Support
Posts: 3613
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Looping stuck

Post by Tom, Tech Support » Sat Jun 25, 2011 7:23 am

Hello iopusnewb,

What value are you entering for Max? Max. needs to be greater than the starting value of !LOOP that you specify in your macro. For example, if you have SET !LOOP 55 in your macro to start processing at line 55 of your input file and you want to loop your macro 10 times, then you need to set Max. to 65.
Regards,

Tom, iMacros Support
sotirisd
Posts: 48
Joined: Thu Mar 10, 2011 8:17 pm

Re: Looping stuck

Post by sotirisd » Sat Jun 25, 2011 2:42 pm

iopusnewb wrote: I know nothing about javascript
http://www.w3schools.com/jsref/default.asp
Post Reply