CLICK doesn't work anymore

Discussions and Tech Support specific to the iMacros Firefox add-on.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
bugmenot666
Posts: 39
Joined: Wed Apr 08, 2009 2:01 pm

CLICK doesn't work anymore

Post by bugmenot666 » Thu Jun 23, 2011 9:53 am

I use CLICK X=222 Y=126
there's a dynamic picture there that changes every time
when I run the macro it just creates a blue box around the picture but doesn't click it
Tom, Tech Support
Posts: 3572
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: CLICK doesn't work anymore

Post by Tom, Tech Support » Sun Jun 26, 2011 12:01 am

Hello bugmenot666,

Can you create a macro that demonstrates the problem and post it here? Was this working before? Is it site-specific, or does the CLICK command not work at all on any site?

It could be that the underlying coding of the site in question has been changed so that the CLICK command no longer works with this element. In this case you might have to try using the DirectScreen click command with a different version of iMacros (since iMacros for Firefox doesn't currently support DirectScreen).
Regards,

Tom, iMacros Support
bugmenot666
Posts: 39
Joined: Wed Apr 08, 2009 2:01 pm

Re: CLICK doesn't work anymore

Post by bugmenot666 » Thu Jun 30, 2011 12:00 am

Code: Select all

VERSION BUILD=7200328 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=http://www.facebook.com/?sk=inbox
WAIT SECONDS=1
CLICK X=222 Y=126
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:Actions
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:Delete<SP>Messages...
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:Delete<SP>All
TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON ATTR=NAME:delete&&VALUE:Delete<SP>Conversation
I used to use this to delete Facebook messages (it was working fine)
click is to click on message sender's picture so it opens message
it used to click on it and make a blue box around it
now it only makes blue box but doesn't click it
Tom, Tech Support
Posts: 3572
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: CLICK doesn't work anymore

Post by Tom, Tech Support » Sat Jul 02, 2011 2:04 am

I see what you mean, iMacros for Firefox doesn't seem to be able to handle this image.

Using iMacros Browser or iMacros for IE, the following TAG command works to click on the image:

Code: Select all

TAG POS=1 TYPE=IMG ATTR=CLASS:uiProfilePhoto<SP>UIImageBlock_Image<SP>UIImageBlock_MED_Image<SP>uiProfilePhotoLarge<SP>img
I used to use this to delete Facebook messages (it was working fine)
Do you mean this was working fine with a previous version of iMacros, or do you think it is due to underlying changes on FB?
Regards,

Tom, iMacros Support
bugmenot666
Posts: 39
Joined: Wed Apr 08, 2009 2:01 pm

Re: CLICK doesn't work anymore

Post by bugmenot666 » Mon Jul 04, 2011 9:26 pm

Tom, iOpus wrote:Do you mean this was working fine with a previous version of iMacros, or do you think it is due to underlying changes on FB?
Facebook looks the same since it was working but I suppose its because they changed something
not sure

Code: Select all

TAG POS=1 TYPE=IMG ATTR=CLASS:uiProfilePhoto<SP>UIImageBlock_Image<SP>UIImageBlock_MED_Image<SP>uiProfilePhotoLarge<SP>img
you gave me also creates a blue box around picture but doesn't click it

facebook keeps making things harder for users
anyway nevermind I was just reporting some issue I found now I see that its a facebook issue not iMacros
Post Reply