Web Combo box not working since upgrade.

Discussions and Tech Support related to the iMacros Firefox Add-on, including the built-in Javascript scripting interface for playing .js files.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
tgandy
Posts: 14
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:59 am

Web Combo box not working since upgrade.

Post by tgandy » Tue Nov 13, 2012 12:52 pm

The web application we use (FSI Concept) uses as kind of drop down do when you type in values it present options from the DB or you can enter wild card.

Previously the script used to record the value I put in the box and then record the click of the search icon. It used to find the value.

So, upgrade to FF16.0.2 and iMacros 7.6.0.0 addon, this stopped working. The macro still enters the value visually, but the search now ignores the value. If I manually type the value and click the search icon it works as expected, if I manually type the value and the macro clicks the search icon it works. Therefore, I can only assume something in the latest FF or iMacros has changed the way the it puts the text in.

The HTML of the page is (just in case it is useful) below. It is a cloud service so this is all I have access to (view source in FF).

Anyone else having issues with these types of controls.

Andy

Code: Select all

				<table summary="combobox" style="border-width:0;border-collapse:collapse;">
					<tr>
						<td style="width:100%;" class="rcbInputCell rcbInputCellLeft"><input name="ctl00$contentPlaceHolder$grid$innerGrid$ctl00$ctl02$ctl02$ctl03$listFAREALO|LO_DESCRIPTION-5" type="text" class="rcbInput rcbEmptyMessage" id="ctl00_contentPlaceHolder_grid_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl03_listFAREALO|LO_DESCRIPTION-5_Input" value="No selection" /></td>
						<td class="rcbArrowCell rcbArrowCellRight"><a id="ctl00_contentPlaceHolder_grid_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl03_listFAREALO|LO_DESCRIPTION-5_Arrow" style="overflow: hidden;display: block;position: relative;outline: none;">select</a></td>
					</tr>
				</table>
Attachments
scrn_print_combo_dropdown.png
Screen print of the combo drop down in action with manual input typing of text
tgandy
Posts: 14
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:59 am

Re: Web Combo box not working since upgrade.

Post by tgandy » Tue Nov 13, 2012 1:11 pm

OK, tried it in IE8 with iMacros 8 plug-in. While it has some interesting screen movements, it fundamentally works.

Code: Select all

VERSION BUILD=8001865
SET !REPLAYSPEED SLOW
TAB T=1
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl01_listFA* CONTENT=tg
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl03_listFA* CONTENT=andrew
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl04_listFA* CONTENT=o
TAG POS=1 TYPE=INPUT:IMAGE FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_ctl00_quickSearchButton
In Firefox 16 imacros 7.6.0.0 the same actions record the following script. The sciript when played filled the boxes but the application doesn't recognise the values in the search box and returns all record.

Code: Select all

VERSION BUILD=7601015 RECORDER=FX
TAB T=1
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl01_listFADDRS|KP_STAFF_ID-2_Input CONTENT=tg
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl03_listFADDRS|KP_FIRST_NAME-5_Input CONTENT=andrew
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_innerGrid_ctl00_ctl02_ctl02_ctl04_listFADDRS|KP_LAST_NAME-8_Input CONTENT=o
TAG POS=1 TYPE=INPUT:IMAGE FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_contentPlaceHolder_fsiGridFADDRS_ctl00_quickSearchButton
Any ideas, any help, will be appreciated as this issue has now stopped all our scripts working.

Thanks, Andy
Post Reply