Need your help

Discussions and Tech Support specific to the iMacros Firefox add-on.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Need your help

Post by new movies » Mon Nov 11, 2013 3:41 pm

Code: Select all

  
var ret;

for (var i = 1; i <= 999999; i++) {
  iimPlay("macro1")

   // 1) search for the word in source of the page i run it
   ret = iimPlay('CODE:SEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES');

   // 2)if it find the word to play macro2
   if (ret == 1) {   // Text was found
      ret = iimPlay("macro2");
   }
   // 3)if it will not find the word to play macro1  
   else if (ret != -101) {
      ret = iimPlay("macro1");
   }
  
   if (ret == -101) {   // User clicked the Stop button
      break;
   }
}
this is the code when it find the word cool then go onto macro 2 if it doesnot then play macro 1
Now when it searches the word cool i got this element waiting 6 and it waits for 6 seconds to find the word cool.
I dont want to wait how can i do that.
Many thanks
Sudeep
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Mon Nov 11, 2013 3:46 pm

Image
here is the screenshot
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Tue Nov 12, 2013 6:36 am

please help anybody
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Tue Nov 12, 2013 10:56 pm

please help anyone?
Tom, Tech Support
Posts: 3568
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Need your help

Post by Tom, Tech Support » Wed Nov 13, 2013 8:50 am

Hi new movies,

The amount of time that commands like TAG and SEARCH wait is governed by the !TIMEOUT_STEP setting. For an overview:

http://wiki.imacros.net/Timeout_Tutorial
Regards,

Tom, iMacros Support
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Wed Nov 13, 2013 10:18 am

Tom, iOpus wrote:Hi new movies,

The amount of time that commands like TAG and SEARCH wait is governed by the !TIMEOUT_STEP setting. For an overview:

http://wiki.imacros.net/Timeout_Tutorial
Thank you sir for answering.
But i am still facing the same problem.
i have tried adding into javasript

Code: Select all

var ret;

for (var i = 1; i <= 999999; i++) {
  iimPlay("macro1")
iimPlay("CODE:SET !TIMEOUT_STEP 1")
iimPlay("CODE:SET !TIMEOUT_PAGE 1")
iimPlay("CODE:SET !TIMEOUT_MACRO 1")

   // 1) search for the word in source of the page i run it
   ret = iimPlay('CODE:SEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES');

   // 2)if it find the word to play macro2
   if (ret == 1) {   // Text was found
      ret = iimPlay("macro2");
   }
   // 3)if it will not find the word to play macro1  
   else if (ret != -101) {
      ret = iimPlay("macro1");
   }
  
   if (ret == -101) {   // User clicked the Stop button
      break;
   }
}
still the element waiting is appearing and it searches for 6 seconds if it does not find the word cool.
i dont want to wait for the element.
WHat i want is it searches the word for 1 second and if it does not find then go to next step
but it still element waiting 6 sec
Tom, Tech Support
Posts: 3568
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Need your help

Post by Tom, Tech Support » Wed Nov 13, 2013 11:11 am

You're making a classic newbie mistake with regard to using iimPlay to execute a single command. See the following:

http://wiki.imacros.net/iimPlay#CODE:
Regards,

Tom, iMacros Support
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Wed Nov 13, 2013 11:17 am

Tom, iOpus wrote:You're making a classic newbie mistake with regard to using iimPlay to execute a single command. See the following:

http://wiki.imacros.net/iimPlay#CODE:
hello sir
i am not a coder.just have little knowledge about imacros.
still the element waiting is appearing and it searches for 6 seconds if it does not find the word cool.
i dont want to wait for the element.
WHat i want is it searches the word within 1 second and if it does not find then go to next step
but it searches the word for 6 seconds.in simple words I only want to search the word for 1 second.
Here is the image where it searches for 6 seconds
Image
Tom, Tech Support
Posts: 3568
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Need your help

Post by Tom, Tech Support » Wed Nov 13, 2013 11:38 am

Please try the following example macro. In my tests, it only waits 1 second while searching for the text.

Code: Select all

URL GOTO=http://demo.imacros.net/Automate/Frames
SET !TIMEOUT_STEP 1
SEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES
Did you change your call to iimPlay so that !TIMEOUT_STEP is set in the same macro that is performing the SEARCH?

Code: Select all

   // 1) search for the word in source of the page i run it
   ret = iimPlay('CODE:SET !TIMEOUT_STEP 1\nSEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES');
Regards,

Tom, iMacros Support
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Wed Nov 13, 2013 12:39 pm

Tom, iOpus wrote:Please try the following example macro. In my tests, it only waits 1 second while searching for the text.

Code: Select all

URL GOTO=http://demo.imacros.net/Automate/Frames
SET !TIMEOUT_STEP 1
SEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES
Did you change your call to iimPlay so that !TIMEOUT_STEP is set in the same macro that is performing the SEARCH?

Code: Select all

   // 1) search for the word in source of the page i run it
   ret = iimPlay('CODE:SET !TIMEOUT_STEP 1\nSEARCH SOURCE=TXT:"cool" IGNORE_CASE=YES');
WOWWWWWW you are awesomeeee sirrr
It works greattt
Thank you sir so muchhhhh
Warm Regards
Sudeep
new movies
Posts: 44
Joined: Thu May 26, 2011 8:14 pm

Re: Need your help

Post by new movies » Wed Nov 13, 2013 12:44 pm

sir i have made an imacros plugin to increase traffic to my site through chat sites like tohla.com.it will increase traffic to your site.
If you want i will give it to you for free.Because you have helped me.
My skype is sudeepguptaspecial
Post Reply