iimSet Syntax?

Discussions and Tech Support specific to the iMacros Firefox add-on.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
viking
Posts: 243
Joined: Sun Mar 16, 2008 7:22 am

iimSet Syntax?

Post by viking » Mon Jan 29, 2018 12:27 am

I must be getting old.... :shock:
What is wrong with this trivial JavaScript for Firefox:

Code: Select all

var x = 1;
var y = 99;
iimSet("y", x);
alert(x);
alert(y);
y is not set to 1 by iimSet() - it is still = 99.

Firefox v52.3
iMacros v8.9.7
chivracq
Posts: 9291
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: iimSet Syntax?

Post by chivracq » Mon Jan 29, 2018 1:04 am

viking wrote:I must be getting old.... :shock:
What is wrong with this trivial JavaScript for Firefox:

Code: Select all

var x = 1;
var y = 99;
iimSet("y", x);
alert(x);
alert(y);
y is not set to 1 by iimSet() - it is still = 99.

Code: Select all

Firefox v52.3
iMacros v8.9.7
Nice to see you (back) on the Forum... :wink:

But yep, normal, nearly funny actually, oops...! :wink:
'iimSet()' is for setting Values to Vars for inside your "next" on-the-fly '.iim' Macro...
=> a "PROMPT {{y}}" in that '.iim' Macro will then display your expected "1"... :idea:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
viking
Posts: 243
Joined: Sun Mar 16, 2008 7:22 am

Re: iimSet Syntax?

Post by viking » Mon Jan 29, 2018 2:21 am

chivracq wrote: 'iimSet()' is for setting Values to Vars for inside your "next" on-the-fly '.iim' Macro...
=> a "PROMPT {{y}}" in that '.iim' Macro will then display your expected "1"... :idea:
Yes, of course :oops: .
Thanks for reminding me!
I haven't written a java-script for quite some time. My memory isn't what it used to be... :(
chivracq
Posts: 9291
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: iimSet Syntax?

Post by chivracq » Mon Jan 29, 2018 2:45 am

viking wrote:
chivracq wrote: 'iimSet()' is for setting Values to Vars for inside your "next" on-the-fly '.iim' Macro...
=> a "PROMPT {{y}}" in that '.iim' Macro will then display your expected "1"... :idea:
Yes, of course :oops: .
Thanks for reminding me!
I haven't written a java-script for quite some time. My memory isn't what it used to be... :(
Oh well..., I've actually never written any single '.js' Script myself as I only use '.iim' Scripts, ah-ah...! :shock:

Good "luck" with your current/next Script and dare to "shout" again if you encounter any further "memory loss", ah-ah...! :wink:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
techimac
Posts: 318
Joined: Fri Feb 20, 2015 9:27 pm

Re: iimSet Syntax?

Post by techimac » Sat Feb 17, 2018 7:21 pm

var x = 1;
var y = 99;
alert("x " + x);
alert("y " + y);

var Macro = "";
Macro += "CODE:" + "\n";
Macro += "PROMPT NEW<sp>y<sp>{{Y}}" + "\n";

iimSet("y", x);
iimPlay(Macro );
Post Reply