Imacro not working.

Discussions and Tech Support specific to the iMacros for Chrome extension.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
Ulrick
Posts: 2
Joined: Thu Jul 28, 2022 9:50 pm

Imacro not working.

Post by Ulrick » Thu Jul 28, 2022 9:59 pm

Hey after using my imacro script for 5 months just fine. This error keeps on happening.

(RuntimeError: Navigation error occured while loading url https://www.roblox.com/user-sponsorship/2, details: net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS, line: 4)

I'm using imacros on both chrome and microsoft edge. I have to tried to delete cookies and tried other solutions but i think the problem is in imacro and not the website since its working just fine.

this is my script:

VERSION BUILD=1011 RECORDER=CR
WAIT SECONDS=2
SET !ERRORIGNORE YES
URL GOTO=https://www.roblox.com/catalog/71915359 ... ic-Vintage
TAG POS=1 TYPE=BUTTON ATTR=TXT:Buy
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=ID:confirm-btn
WAIT SECONDS=3
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=CLASS:icon-more
TAG POS=1 TYPE=BUTTON ATTR=ID:delete-item
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=ID:confirm-btn

Thanks for the awaiting response.

Kind regards, Ulrick
Ulrick
Posts: 2
Joined: Thu Jul 28, 2022 9:50 pm

Re: Imacro not working.

Post by Ulrick » Thu Jul 28, 2022 10:04 pm

By the way to clarify. Im using the free version of imacros the extension.
chivracq
Posts: 10153
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Imacro not working.

Post by chivracq » Fri Jul 29, 2022 6:37 am

Ulrick wrote:
Thu Jul 28, 2022 9:59 pm
Hey after using my imacro script for 5 months just fine. This error keeps on happening.

Code: Select all

(RuntimeError: Navigation error occured while loading url https://www.roblox.com/user-sponsorship/2, details: net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS, line: 4)
I'm using imacros on both chrome and microsoft edge. I have to tried to delete cookies and tried other solutions but i think the problem is in imacro and not the website since its working just fine.

this is my script:

Code: Select all

VERSION BUILD=1011 RECORDER=CR
WAIT SECONDS=2
SET !ERRORIGNORE YES
URL GOTO=https://www.roblox.com/catalog/7191535915/Y2k-Emo-Goth-Vamp-Chain-Grunge-Aesthetic-Vintage
TAG POS=1 TYPE=BUTTON ATTR=TXT:Buy
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=ID:confirm-btn
WAIT SECONDS=3
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=CLASS:icon-more
TAG POS=1 TYPE=BUTTON ATTR=ID:delete-item
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=ID:confirm-btn
Thanks for the awaiting response.

Kind regards, Ulrick
Ulrick wrote:
Thu Jul 28, 2022 10:04 pm
By the way to clarify. Im using the free version of imacros the extension.

Euh..., could you give a Descriptive Title to your Thread...?, "Imacro not working." is completely useless for a Tech Forum and probably applies to all Threads on our Forum, ah-ah...! :!:
Suggested Thread Title: "net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" Error when loading a Page.
Don't mention "Chrome" in your Title, I'm really not "convinced" (yet), that your Issue will be specific to 'Chrome' (and thus the 'iMacros for CR' Sub-Forum)...

(And pay attention to start using your new/descriptive Thread Title in your further Replies, using the 'Reply' Button, if you "need" to quote me, you can do it "manually" from inside the Editor, or if you use the 'Quote' Button (which automatically takes the Title of the Post you are quoting), you'll need to edit manually the Post Title with the new Thread Title... (And I'll edit later the Post Title of my own Reply (this current Post) with your new Title...)) :!:

>>>

Yeah, "By the way", read the Forum Rules and simply mention your FCI, clearly with all 3 Versions... (at the top of your OP (Opening Post)), this is the very first Info "we" (Advanced Users and @TechSup) need... :idea:
=> FCIM...! :mrgreen: (Read my Sig also...)
=> iMacros for CR v10.1.1, 'Free', CR103...?, Win10/11...?
=> iMacros for CR v10.1.1, 'Free', Edge v...?, Win10/11...?

+ Thread opened in the 'iMacros for CR' Sub-Forum...
"after using my imacro script for 5 months just fine."
=> In which FCI(s) (was your Script working fine)...?
(Waiting for your Reply + try also in Firefox with iMacros for FF (v10.1.0 Add-on 'Free') before moving the Thread to the 'General' Sub-Forum as I "suppose"/expect it won't have anything specific to CR and the 'iMacros for CR' Sub-Forum...)

>>>

+ Mini-Detail, trying to load your URL manually in 3 different Browsers also (kind of) "fails", I only get a "Blank" Page in all 3 Browsers (yep, even FF101):

Code: Select all

https://www.roblox.com/user-sponsorship/2
But from a Look at the Source of the Page (in PM26), the Page only seems to display an Ad, + "Advertisement" & "Report" as Text/Link, ... that my Ad-Blockers in the 3 Browsers are probably blocking... :P

And the URL of the Ad + the URL of the "Report" Link indeed both contain a 'Redirect'...:

Code: Select all

href="https://www.roblox.com/userads/redirect?data=OTUwMzAyNHwvR2VvcmdlLUV6cmEtcy1Hb2xkLVJ1c2gtS2lkLUV4cGVyaWVuY2UtaXRlbT9JRD0xMDA1Nzk2MzcxMA2"
href="https://www.roblox.com/abusereport/Asset?id=10390903558&redirectUrl=https%3A%2F%2Fwww.roblox.com%2Fcatalog%2F7191535915%2FY2k-Emo-Goth-Vamp-Chain-Grunge-Aesthetic-Vintage"
Those could be the ("too many") Redirects the "net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" Runtime Error is complaining about... :idea:
But the first one could also be "enough", if there is another Redirect behind the Link for the Ad itself, I noticed this seems to be(come) a "common" Practice more and more for some Websites, maybe CR103 now tries to prevent that for some "fake" Security or Privacy Reason(s) as it might prevent the Browser from tracking the different Domains... (I don't know, I never really "dug" (yet) into that Area... :| )
... As I don't see how the Redirect on the "Report" Link would trigger any Error, that Link will only be followed if clicked on it, and not upon simply loading the Page, I would think...

Tested in PM v26.3.3. + FF v55.0.3 + FF101.
I didn't try in CR, I think I only have CR76 installed (current Version is CR103 I think...?) (v10.1.1 for CR 'Free'), as I probably won't be able to help if your Issue is really specific to CR + v10.1.1 for CR, and I don't like this Browser, ah-ah...! :P

>

Works OK (in all 3) with:

Code: Select all

https://www.roblox.com/
+
https://www.roblox.com/catalog/7191535915/Y2k-Emo-Goth-Vamp-Chain-Grunge-Aesthetic-Vintage
>>>

Typo in "I have to tried to delete cookies..."
=> Doesn't make sense grammatically... :?
You probably meant "I have tried to delete cookies..." :wink:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE'/'Trial').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply