Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macros

Discussions and Tech Support related to the iMacros Google Chrome extension.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
SAKERHET
Posts: 21
Joined: Mon Sep 19, 2011 9:29 pm

Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macros

Post by SAKERHET » Mon Sep 19, 2011 9:44 pm

Dear iMacro programmers and users,

As of tonight my version of iMacros is not working properly on Chrome (running 14.0.835.163 m -no other extensions- on Windows 7 64bit).
"Not working properly" is an understatement as iMacros is not doing anything that all. Old and newly created macro's won't run and appear to be completely empty when opened. I tried switching between bookmarks and files storage but that didn't help one bit. The title of the editing window says "Null".

I'm quite frustrated at the moment, not at the iMacro's team as it is and hopefully will be freeware, but at the situation itself as i have spent hours creating my macro's and it's saving me even more hours every day.

Could someone please assist me in getting iMacro's up and running again? Total recovery of my macro's would be highly appreciated if possible.
Hannes, Tech Support

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Hannes, Tech Support » Wed Sep 21, 2011 11:51 am

Do I get that right? It's not just about macros not being recorded, but about macros being missing?

Could you check whether the macro's files are still there (just not displayed) using a file browser?
User avatar
markOFFka
Posts: 4
Joined: Wed Sep 21, 2011 12:05 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by markOFFka » Wed Sep 21, 2011 12:45 pm

Hey guys! after an update refuses to read Chrome's existing tabs when editing shows an empty list, but in fact there is a bookmark manager working macros, but he does not see them, that is, but sees no content.

Sorry, but I can not find RSS-flows on this page, so please advise of a new solution at markOFFka-72@ya.ru
After I wrote this post on the main page (https://chrome.google.com/webstore/deta ... joopmnlemp), but my message was ignored.
Sincerely, Markofka Prevedkovich
Robert
Posts: 4
Joined: Wed Sep 21, 2011 2:02 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Robert » Wed Sep 21, 2011 3:46 pm

I am having the same issue as well. Google Chrome automatically updated over the weekend to version 14.0.835.186 and now not only do my macros not work, but if I try and record a new one, it will not save it. There is nothing in the iMacros folder, and my old macros are no where to be found. Please help!
lewisss
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2011 11:01 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by lewisss » Wed Sep 21, 2011 11:06 pm

Hi, exactly same symptoms: it stopped working for me since a few days (I run daily my macros, and I did no modification, only automatic updates...)
Please release a fix.
Hannes, Tech Support

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Hannes, Tech Support » Thu Sep 22, 2011 11:11 am

We're receiving more and more reports on macros' data getting lost with iMacros for Chrome. The developers are informed.

As we did not update the iMacros for Chrome plugin, we think the problem is related to a (silent) Chrome update.

Strange thing is that it did only affect *some* of the machines we're doing our daily work on.

If you experience this problem, please consider adding your system specs. Maybe there is a pattern.
- Win7, 32bit HomePremium running in a VirtualBox
- iMacros for chrome plugin 3.5.3
- iMacros Software installed, v. 7.40.1598
Robert
Posts: 4
Joined: Wed Sep 21, 2011 2:02 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Robert » Thu Sep 22, 2011 1:10 pm

I'm currently running:

- Windows XP Professional SP 3
- Google Chrome v 14.0.835.186
- iMacros for Chrome plugin v 3.5.3
lewisss
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2011 11:01 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by lewisss » Thu Sep 22, 2011 2:59 pm

I have the issue on 2 different computers:

1.
-Windows 7 Enterprise SP1 64 bits
-Google Chrome v 14.0.835.163 m
-iMacros for Chrome plugin v 3.5.3

2.
-Windows 7 Home SP1 64 bits
-Google Chrome v 14.0.835.186 m
-iMacros for Chrome plugin v 3.5.3
crj55sts
Posts: 3
Joined: Thu Sep 22, 2011 3:17 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by crj55sts » Thu Sep 22, 2011 3:27 pm

I am having the same issues. My old macros have been deleted. By this I mean the title to the macro is there but the actual working body of the macro has been completely deleted.

Also, I can create a new macro both title and body, but once I run it...it is as though when I click play the macro is deleting everything in the body of the macro.

How do we download or reinstall and the previous version of imacro for chrome...that one worked fine.
Robert
Posts: 4
Joined: Wed Sep 21, 2011 2:02 pm

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Robert » Thu Sep 22, 2011 4:15 pm

crj55sts wrote:I am having the same issues. My old macros have been deleted. By this I mean the title to the macro is there but the actual working body of the macro has been completely deleted.

Also, I can create a new macro both title and body, but once I run it...it is as though when I click play the macro is deleting everything in the body of the macro.

How do we download or reinstall and the previous version of imacro for chrome...that one worked fine.
It doesn't seem to be iMacros being updated that is the problem, it was a silent Chrome update over last weekend that seems to have broken the macros.
User avatar
Tech Support
Posts: 4948
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: Can't run old / can't create new macro's in Chrome

Post by Tech Support » Thu Sep 22, 2011 9:33 pm

It doesn't seem to be iMacros being updated that is the problem, it was a silent Chrome update over last weekend that seems to have broken the macros.
Yes, there was no iMacros for Chrome update in August and September (see http://wiki.imacros.net/iMacros_for_Chr ... on_History).

But to make things worse, everything works fine on our test machines - even with the latest Chrome version. :?
:arrow: So we need more information from you guys - especially on what Operating system you are using (Windows, Mac,...) and anything else you think that helps us recreate the issue.
gc83uk
Posts: 11
Joined: Thu Sep 22, 2011 10:30 pm

Re: Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macr

Post by gc83uk » Thu Sep 22, 2011 10:36 pm

OK, this has happened to all my machines. All running either windows 7 or vista and either 32 or 64

Basically to me it appears all my macro files have been deleted. On closer inspection, when I open up the plugin and try to browse the list of macros, nothing is there, its empty. So I then went to the preferences section > Under path settings it says: C:\Users\(myname)\Documents\iMacros\Macros

So I navigated to this folder and to my surprise it didn't exist.

So I created the folders, two of them and then tried to re-record a new macro file. To my surprise upon saving and it playing it, it actually worked.

So I guess I'll have to re-record all my macros unless someone call tell me where the old ones might be stored?

Failing this would a system restore be of any use does anyone know and to force-stop chrome from auto-updating?

Gaz
User avatar
markOFFka
Posts: 4
Joined: Wed Sep 21, 2011 12:05 pm

Re: Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macr

Post by markOFFka » Fri Sep 23, 2011 12:37 am

Well, I tell you the specification of the computer that does not work "macro" after updating the "chrome":
NEXT INFORMATION ON RUS LANG/
--------[ AIDA64 Extreme Edition ]--------------------------------------------------------------------------------------

Версия AIDA64 v1.70.1400/ru
Тестовый модуль 2.7.345-x32
Домашняя страница http://www.aida64.com/
Тип отчёта Мастер отчётов
Компьютер РАЗВАЛЮХА-ПК
Генератор РАЗВАЛЮХА
Операционная система Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600 (Win7 RTM)
Дата 2011-09-23
Время 06:34


--------[ Суммарная информация ]----------------------------------------------------------------------------------------

Компьютер:
Тип компьютера ACPI компьютер на базе x86
Операционная система Microsoft Windows 7 Ultimate
Пакет обновления ОС -
Internet Explorer 9.0.8112.16421 (IE 9.0)
DirectX DirectX 11.0
Имя компьютера РАЗВАЛЮХА-ПК
Имя пользователя РАЗВАЛЮХА
Вход в домен РАЗВАЛЮХА-ПК
Дата / Время 2011-09-23 / 06:34

Системная плата:
Тип ЦП DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Системная плата Asus M3A78-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Чипсет системной платы AMD 780G, AMD Hammer
Системная память 1792 Мб (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Hynix HMP112U6EFR8C-S6 1 Гб DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 МГц) (5-5-5-15 @ 333 МГц) (4-4-4-12 @ 266 МГц)
DIMM2: Hynix HYMP112U64CP8-S6 1 Гб DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 МГц) (5-5-5-15 @ 333 МГц) (4-4-4-12 @ 266 МГц)
Тип BIOS AMI (08/29/08)
Коммуникационный порт Последовательный порт (COM1)
Коммуникационный порт Порт принтера (LPT1)

Отображение:
Видеоадаптер ATI Radeon HD 3200 Graphics (256 Мб)
Видеоадаптер ATI Radeon HD 3200 Graphics (256 Мб)
Видеоадаптер ATI Radeon HD 5450 (512 Мб)
Видеоадаптер ATI Radeon HD 5450 (512 Мб)
3D-акселератор ATI Radeon HD 3200 (RS780)
3D-акселератор ATI Radeon HD 5450 (Cedar)

Мультимедиа:
Звуковой адаптер ATI Radeon HDMI @ ATI Cedar/Park - High Definition Audio Controller
Звуковой адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Звуковой адаптер VIA VT1708B CE @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller

Хранение данных:
Контроллер IDE Стандартный двухканальный контроллер PCI IDE
Контроллер IDE Стандартный двухканальный контроллер PCI IDE
Контроллер хранения данных AVQR5LBP IDE Controller
Флоппи-накопитель Дисковод
Дисковый накопитель WDC WD5000AAKX-001CA0 ATA Device (465 Гб, IDE)
Оптический накопитель BWL 70L2RK5A7 SCSI CdRom Device
Оптический накопитель CD-ROM дисковод
SMART-статус жёстких дисков OK

Разделы:
C: (NTFS) 99.9 Гб (41.4 Гб свободно)
D: (NTFS) 365.8 Гб (96.9 Гб свободно)
Общий объём 465.7 Гб (138.3 Гб свободно)

Ввод:
Клавиатура Клавиатура HID
Клавиатура Клавиатура HID
Мышь HID-совместимая мышь
Мышь HID-совместимая мышь

Сеть:
Первичный адрес IP 109.105.172.226
Первичный адрес MAC 00-22-15-DD-42-AA
Сетевой адаптер Beeline Internet (109.105.172.226)
Сетевой адаптер Realtek PCIe GBE Family Controller (10.119.23.200)
Сетевой адаптер Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Периферийные устройства:
Принтер \\LENO-NET\hp LaserJet 1000
Принтер \\LENO-NET\HP psc 2350 series
Принтер Fax
Принтер hp LaserJet 1000
Принтер HP psc 2350 series
Принтер Microsoft XPS Document Writer
Принтер Universal Document Converter
Принтер Отправить в OneNote 2010
Контроллер USB1 ATI SB700 - OHCI USB Controller
Контроллер USB1 ATI SB700 - OHCI USB Controller
Контроллер USB1 ATI SB700 - OHCI USB Controller
Контроллер USB1 ATI SB700 - OHCI USB Controller
Контроллер USB1 ATI SB700 - OHCI USB Controller
Контроллер USB2 ATI SB700 - EHCI USB 2.0 Controller
Контроллер USB2 ATI SB700 - EHCI USB 2.0 Controller
USB-устройство Generic USB Hub
USB-устройство USB-видеоустройство
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство USB-устройство ввода
USB-устройство Аудио устройства USB
USB-устройство Поддержка USB принтера
USB-устройство Составное USB устройство
USB-устройство Составное USB устройство
USB-устройство Составное USB устройство

DMI:
DMI поставщик BIOS American Megatrends Inc.
DMI версия BIOS 0401
DMI производитель системы System manufacturer
DMI система System Product Name
DMI системная версия System Version
DMI системный серийный номер System Serial Number
DMI системный UUID 80D996DC-8EFED511-A9B40022-15DD42AA
DMI производитель системной платы ASUSTeK Computer INC.
DMI системная плата M3A78-VM
DMI версия системной платы Rev X.0x
DMI серийный номер системной платы MF7089G01100611
DMI производитель шасси Chassis Manufacture
DMI версия шасси Chassis Version
DMI серийный номер шасси Chassis Serial Number
DMI Asset-тег шасси Asset-1234567890
DMI тип шасси Desktop Case

--------[

Sincerely, Markofka Prevedkovich
mikejames
Posts: 1
Joined: Fri Sep 23, 2011 3:21 am

Re: Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macr

Post by mikejames » Fri Sep 23, 2011 3:39 am

I also have experienced the same problem with all my Google Chrome with iMacros in my OSs that I dual-boot, since a few days ago.

My specifications are:
-Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat (32-bit) dual-boot with Windows 7 Professional (32-bit)
-Google Chrome 14.0.835.163 in both of them
-Sony VAIO VGN-S48GP (Intel Centrino, Pentium M 2.0 GHz, Memory RAM 2 GB, HDD 60 GB)

In both of the OS, I experience that I can't use any of the macros in iMacros nor create new macros because the resulting macros will be empty or null (the window title bar says "null").

I tried to reinstall all things (the Google Chrome and the iMacros) but nothing seems work. Instead, I got 2 times "computer hang" when I tried to reinstall the Google Chrome in Windows 7 and forcefully shut my computer down. In the end, it works (Google Chrome installation) but with no desired result with the iMacros in Google Chrome. The iMacros in Firefox (also in both OSs) works pretty well until today. Unfortunately, I have deleted all my macros to see what can I do. Alas, it doesn't work well.

Can anybody solve this problem? Can we just downgrade to the previous Google Chrome version?

Thanks.
pal
Posts: 1
Joined: Fri Sep 23, 2011 7:35 am

Re: Chrome 14 problem: Can't run old / can't create new macr

Post by pal » Fri Sep 23, 2011 7:42 am

Same problem here. I'm using Win 7 64bit, Chrome 14.0.835.186 m.

It is working correctly with macros in files, but macros in bookmarks are broken. If I record macro into bookmark and then edit it, it is empty. Running that macro doesn't make anything.

I'm using bookmarks because I want run macros from commandline (embeding bookmarklet in webpage).
Is there any way to run macros stored in file from commandline?

Thanks,
Petr
Post Reply