iMacros for Chrome and ABP Erroring my Macros?

Discussions and Tech Support specific to the iMacros for Chrome extension.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
inck243
Posts: 10
Joined: Sun Jan 15, 2017 6:42 pm

iMacros for Chrome and ABP Erroring my Macros?

Post by inck243 » Sun Feb 12, 2017 3:46 am

I'm using chrome (8.4.4) and iMacros for chrome Version 56.0.2924.87 (64-bit). OSX 10.11.2

I use Adblocker Pro and iMacros throws an error even when I use errorignore. The error says RuntimeError: Navigation error occurred while loading url (URL) details: net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT, line: 2

I can disable ABP but I don't want to because the page has a lot of ads and it SLOWS down the macro so much since it waits for the ads to load, and the whole point of this macro is to be FAST and FIRST. I don't want any ads displayed on the page. how can I continue using ABP and blocking adds and imacros not throwing an error?
chivracq
Posts: 9288
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: iMacros for Chrome and ABP Erroring my Macros?

Post by chivracq » Sun Feb 12, 2017 8:03 pm

inck243 wrote:I'm using

Code: Select all

chrome (8.4.4) and iMacros for chrome Version 56.0.2924.87 (64-bit). OSX 10.11.2
I use Adblocker Pro and iMacros throws an error even when I use errorignore. The error says RuntimeError: Navigation error occurred while loading url (URL) details: net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT, line: 2

I can disable ABP but I don't want to because the page has a lot of ads and it SLOWS down the macro so much since it waits for the ads to load, and the whole point of this macro is to be FAST and FIRST. I don't want any ads displayed on the page. how can I continue using ABP and blocking adds and imacros not throwing an error?
Hum, I don't know your 'ABP' which is maybe specific for CR but I know ABP (AdBlock Plus) + ABE + uBlock on FF and for all 3 you can "tune" them with what exactly you want to filter and which HTML Elements / Scripts you want to block or allow (= whitelist)...

I don't know this RuntimeError, never seen before I think, it is maybe specific to v8.4.4 for CR... Have you tried using '!ERRORIGNORE', maybe combined with a short '!TIMEOUT_PAGE' if the Page still loads a bit correctly, as iMacros will probably wait for that Element/Script to get loaded...?
And hum, it is possible that the Error comes "deliberately" from the Site itself as they detect that you are using some AdBlocker, it's a bit of a "Cat & Mouse" Game on that domain, ah-ah...!
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply