TAG POS Very slow to know tag not exists

Discussions and Tech Support related to website data extraction, screen scraping and data mining using iMacros.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
cookies
Posts: 1
Joined: Sun Feb 22, 2009 7:33 pm

TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by cookies » Sun Feb 22, 2009 7:48 pm

I need to check for appearance of a word on web page.
Then I use TAG command.
It seem iMacro fast only when the word is there.
otherwise it show 1 minute countdown and show error message.
how can i make it faster?
att
Posts: 24
Joined: Tue Aug 19, 2008 2:22 pm

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by att » Tue Mar 31, 2009 5:11 pm

is there a possible workaround for this ?
Thanks
How to configure Cisco Routers
www.ittrainingexpert.info
Marcia, Tech Support
Posts: 1095
Joined: Thu Jan 29, 2009 1:10 pm

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by Marcia, Tech Support » Wed Apr 01, 2009 3:35 pm

Hello,

iMacros waits for the tag to appear or timeout. If you know the page does not take long to load, and in case the tag takes long to appear it is just not there, then you can decrease the tag timeout.
Regards,

Marcia
att
Posts: 24
Joined: Tue Aug 19, 2008 2:22 pm

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by att » Fri Apr 03, 2009 2:20 am

Thanks for the reply.
http://wiki.imacros.net/!TIMEOUT says

2. After the page is loaded, iMacros checks for the element on the page. If the element is not found, it waits one second and then re-checks the page!. It does this until the TAG timeout value is reached. It is always 1/10 of the regular timeout (default is 6s). So if you increase the regular timeout to 360s, the TAG timeout will be 36s.

Q1.
is there a way to disable this "1 second wait and the re-check" for tags (if tag not found) ?, with the previous versions of imacro, the scripts used to be a lot faster !

Q2.
When was this second check added ?
I tried using version 6.0.6.9, works perfectly ! without the tagwait,
Unfortunately my new scripts written for the latest version are not backward compatible with version 6.0.6.9

Thanks in advance.
How to configure Cisco Routers
www.ittrainingexpert.info
att
Posts: 24
Joined: Tue Aug 19, 2008 2:22 pm

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by att » Sun May 24, 2009 3:40 am

Sorry to bump !
Is there a solution to this issue ?

Is there a way to disable the "1 second wait and the re-check" for tags (if tag not found) ?,
as in http://wiki.imacros.net/!TIMEOUT

I've written a C# program with multithreading , still the overall execution is a lot slower because of this issue.
Please help
How to configure Cisco Routers
www.ittrainingexpert.info
leo
Posts: 3
Joined: Mon Jun 15, 2009 7:30 am

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by leo » Tue Jun 16, 2009 4:45 am

Any ideas on how to disable the "re-check"?
danielgraber
Posts: 3
Joined: Tue Sep 21, 2010 6:22 pm

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by danielgraber » Tue Sep 21, 2010 6:34 pm

I'm running in to the same issue. My version 6.9 was MUCH faster running my iMacros and now, it is acting like it needs to "report" for each Tag item it can't find.

Has there been a resolution to this? The TimeOut line didn't work - it still reports each unfound Tag line in each line. I would've expected this to be MUCH faster in v7. But now, I'm not a major fan of v7 because of this although I SO want the unlimited Column capability but I will not sacrifice speed, of which I was so familiar with in 6.9 because of each Tagline. Imagine a Macro that has over 1000 lines in it!!! We are looking at least 16 minutes of processing time when it took only a minute (if that) running the 6.9.

Please advise. I've done the Timeout at 1 which still puts the 1 second rule on each line. I agree, isn't there a way to remove the Timeout completely?? It's the one second per line I can not endure.
User avatar
Tech Support
Posts: 4947
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: TAG POS Very slow to know tag not exists

Post by Tech Support » Wed Sep 22, 2010 10:25 am

In our tests iMacros 7 it is not slow, but I do not want to rule out a bug either.

Can you please post the macro that creates the problem? This would allow us to quickly re-create the issue on our test systems.
Post Reply