SyntaxError: missing (Eval)

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.
Forum rules
iMacros EOL - Attention!

The renewal maintenance has officially ended for Progress iMacros effective November 20, 2023 and all versions of iMacros are now considered EOL (End-of-Life). The iMacros products will no longer be supported by Progress (aside from customer license issues), and these forums will also no longer be moderated from the Progress side.

Thank you again for your business and support.

Sincerely,
The Progress Team

Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
Co0oDe
Posts: 12
Joined: Tue Jul 21, 2015 4:17 pm

SyntaxError: missing (Eval)

Post by Co0oDe » Sat Aug 29, 2015 6:21 pm

OS: WINDOWS 10
iMacros: VERSION BUILD=8920312
Browser: Firefox 39.0
---------------------------------------
i was trying to convert imacros to javascript...
but i got that error
SyntaxError: missing ; before statement, line 1 (Error code: -991)
My Code

Code: Select all

macro +=  "SET !VAR3 EVAL("Math.floor(Math.random()*256 + 1);")" + "\n"; 
chivracq
Posts: 10301
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: SyntaxError: missing (Eval)

Post by chivracq » Sun Aug 30, 2015 1:17 pm

Co0oDe wrote:OS: WINDOWS 10
iMacros: VERSION BUILD=8920312
Browser: Firefox 39.0
---------------------------------------
i was trying to convert imacros to javascript...
but i got that error
SyntaxError: missing ; before statement, line 1 (Error code: -991)
My Code

Code: Select all

macro +=  "SET !VAR3 EVAL("Math.floor(Math.random()*256 + 1);")" + "\n"; 
Yep, I think you need to (Single, Double, Triple...?) escape the Double Quotes within the 'EVAL()'...
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE'/'Trial').
- FCI not mentioned: I don't even read the Qt...! (or only to catch Spam!)
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Co0oDe
Posts: 12
Joined: Tue Jul 21, 2015 4:17 pm

Re: SyntaxError: missing (Eval)

Post by Co0oDe » Sun Aug 30, 2015 3:39 pm

Yep, I think you need to (Single, Double, Triple...?) escape the Double Quotes within the 'EVAL()'...
Yes you're right.
Correct Code:

Code: Select all

macro +=  "SET !VAR3 EVAL('Math.floor(Math.random()*256 + 1);')" + "\n"; 
chivracq
Posts: 10301
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: SyntaxError: missing (Eval)

Post by chivracq » Sun Aug 30, 2015 3:44 pm

Co0oDe wrote:
Yep, I think you need to (Single, Double, Triple...?) escape the Double Quotes within the 'EVAL()'...
Yes you're right.
Correct Code:

Code: Select all

macro +=  "SET !VAR3 EVAL('Math.floor(Math.random()*256 + 1);')" + "\n"; 
Oh..., good...!, or replace them with Single Quotes indeed, which I find more "elegant"...!
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE'/'Trial').
- FCI not mentioned: I don't even read the Qt...! (or only to catch Spam!)
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply