iMacros.Sidebar -macro in Personal Edition not running macro

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
codefreak
Posts: 4
Joined: Tue Jan 26, 2016 3:12 pm

iMacros.Sidebar -macro in Personal Edition not running macro

Post by codefreak » Wed Jan 03, 2018 4:30 pm

Hi everyone,
I'm playing around with my new Personal Edition software.
I am trying to run a demo batch file with
"C:\Program Files\Ipswitch\iMacros\iMacros.Sidebar.exe" -macro "C:\Users\me\Documents\iMacros\Macros\Demo\FillForm.iim"

It only opens the macro side bar.

EDIT:
http://wiki.imacros.net/Features_Comparison
I need the $500 to get the Professional Version to automate from the command line.
_________________________________


Microsoft Windows 10 Pro
Microsoft Windows NT 6.3.9600.0
64-bit Operating System
Installed UI Culture: English (United States)
CLR version 4.0.30319.42000
Internet Explorer version 11.125.16299.0
Enhanced Protected Mode = False, 64-bit processes for EPM = False
BrowserEmulation Mode = 7
iMacros Sidebar for Internet Explorer (x64) version 12.0.501.6698
Last edited by codefreak on Thu Jan 04, 2018 10:52 am, edited 1 time in total.
chivracq
Posts: 8696
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: iMacros.Sidebar -macro in Personal Edition not running m

Post by chivracq » Wed Jan 03, 2018 6:02 pm

codefreak wrote:Hi everyone,
I'm playing around with my new Personal Edition software.
I am trying to run a demo batch file with

Code: Select all

"C:\Program Files\Ipswitch\iMacros\iMacros.Sidebar.exe" -macro "C:\Users\me\Documents\iMacros\Macros\Demo\FillForm.iim"
It only opens the macro side bar.
_________________________________

Code: Select all

Microsoft Windows 10 Pro
Microsoft Windows NT 6.3.9600.0
64-bit Operating System
Installed UI Culture: English (United States)
CLR version 4.0.30319.42000
Internet Explorer version 11.125.16299.0
Enhanced Protected Mode = False, 64-bit processes for EPM = False
BrowserEmulation Mode = 7
iMacros Sidebar for Internet Explorer (x64) version 12.0.501.6698
Try with 'imacros.exe' instead of the 'iMacros.Sidebar.exe' part... :idea:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
codefreak
Posts: 4
Joined: Tue Jan 26, 2016 3:12 pm

Re: iMacros.Sidebar -macro in Personal Edition not running m

Post by codefreak » Wed Jan 03, 2018 7:15 pm

"C:\Program Files\Ipswitch\iMacros\iMacros.exe" -macro "C:\Users\trish\Documents\iMacros\Macros\Demo\FillForm.iim"

just sits there and exits.

there is no imacros.exe with small case m,
chivracq
Posts: 8696
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: iMacros.Sidebar -macro in Personal Edition not running m

Post by chivracq » Wed Jan 03, 2018 7:42 pm

codefreak wrote:"C:\Program Files\Ipswitch\iMacros\iMacros.exe" -macro "C:\Users\trish\Documents\iMacros\Macros\Demo\FillForm.iim"

just sits there and exits.

there is no imacros.exe with small case m,
OK, then I don't know, I was just telling you the Syntax as it is documented in the 'Command Line Interface and Batch Files' Section in the Wiki, but I've never used iMB, only the Free Add-on (mostly for FF), so I cannot test for you... :oops:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply