set random wait time between 50-60 seconds

Discussions and Tech Support related to automating the iMacros Browser or Internet Explorer from any scripting and programming language, such as VBS (WSH), VBA, VB, Perl, Delphi, C# or C++.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
sephi0225
Posts: 1
Joined: Sat Apr 18, 2009 10:19 pm

set random wait time between 50-60 seconds

Post by sephi0225 » Sat Apr 18, 2009 10:23 pm

on imacros scripting edition how do you set a wait time to be random between to times , like between 50 and 60 seconds , so it will be like

54
58
50
56
59
51

?? how i do this ?
User avatar
Tech Support
Posts: 4948
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Tech Support » Sun Apr 19, 2009 7:20 pm

Please see this example: http://wiki.imacros.net/Random-Numbers.vbs

In your case the script simply needs to create a random number and pass it to the browser:

set iim1= CreateObject ("imacros")
iret = iim1.iimInit

'Initialize the Rnd function
Randomize
'Create random number between 0...10 and add it to 50
rn = 50+cint (rnd()*11)
iret = iim1.iimSet("mynumber", cstr(rn))
'Run the macro
iret = iim1.iimPlay("macro")

---
and in the macro you use
WAIT SECONDS={{mynumber}}
servet
Posts: 4
Joined: Mon Aug 18, 2008 3:47 pm

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by servet » Sat Jun 20, 2009 8:16 pm

excuse me, but can you explain me a thing?
I use imacros for firefox
Tech Support wrote: and in the macro you use
WAIT SECONDS={{mynumber}}
this is clear:
I insert this line in my macro file mymacrofile.ims

but what is the name of the file who contain the random "code"?
where do I insert this "code"?
Tech Support wrote:Please see this example: http://wiki.imacros.net/Random-Numbers.vbs

In your case the script simply needs to create a random number and pass it to the browser:

set iim1= CreateObject ("imacros")
iret = iim1.iimInit

'Initialize the Rnd function
Randomize
'Create random number between 0...10 and add it to 50
rn = 50+cint (rnd()*11)
iret = iim1.iimSet("mynumber", cstr(rn))
'Run the macro
iret = iim1.iimPlay("macro")
ijuvwe
Posts: 2
Joined: Fri Jan 07, 2011 6:57 am

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by ijuvwe » Fri Jan 07, 2011 7:02 am

servet wrote:excuse me, but can you explain me a thing?
I use imacros for firefox
Tech Support wrote: and in the macro you use
WAIT SECONDS={{mynumber}}
this is clear:
I insert this line in my macro file mymacrofile.ims

but what is the name of the file who contain the random "code"?
where do I insert this "code"?
Tech Support wrote:Please see this example: http://wiki.imacros.net/Random-Numbers.vbs

In your case the script simply needs to create a random number and pass it to the browser:

set iim1= CreateObject ("imacros")
iret = iim1.iimInit

'Initialize the Rnd function
Randomize
'Create random number between 0...10 and add it to 50
rn = 50+cint (rnd()*11)
iret = iim1.iimSet("mynumber", cstr(rn))
'Run the macro
iret = iim1.iimPlay("macro")
I'm still waiting for a clear answer to the above post :?: Tried figuring out by reading parts to wiki but it seems like a riddle
User avatar
Tech Support
Posts: 4948
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Tech Support » Fri Jan 07, 2011 11:39 am

The create random number script code is here: http://wiki.imacros.net/Random-Numbers.vbs

It is for use with the iMacros Scripting Interface. However, you can also create such a script in Javascript inside Firefox: http://wiki.imacros.net/iMacros_for_Fir ... _Interface - if you do this, it would be great if you can post your solution here!
ijuvwe
Posts: 2
Joined: Fri Jan 07, 2011 6:57 am

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by ijuvwe » Fri Jan 07, 2011 10:13 pm

Tech Support wrote:The create random number script code is here: http://wiki.imacros.net/Random-Numbers.vbs

It is for use with the iMacros Scripting Interface. However, you can also create such a script in Javascript inside Firefox: http://wiki.imacros.net/iMacros_for_Fir ... _Interface - if you do this, it would be great if you can post your solution here!
but what do I save the random "code" as?(a *.vbs or *.js??) & Where do I insert this file? I'm on iMacros scripting edition for IE7

EDIT: How exactly do you make the random code script and macro work together, in baby steps so I can understand
Marzani
Posts: 1
Joined: Thu Sep 29, 2011 11:18 am

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Marzani » Thu Sep 29, 2011 11:36 am

Hello,

I also have this problem and did not understand how to solve.
Do I have to save the tech support's script as another file that starts the macro?

I need a random number between 0 and 1, so I tried

Code: Select all

<script language="JavaScript">setTimeout(Math.random(););</script>
:cry: - didn't work - and

Code: Select all

wait seconds=Math.random();
:cry: - also didn't work.

Can anybody explain if the script is used outside the macro in a different file or in an inside part?
Or maybe a complete different solution?
Pleeease give me details. :)

Kisses to our script gurus ;)
Marzani
User avatar
Tech Support
Posts: 4948
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Tech Support » Fri Sep 30, 2011 9:57 pm

Please use the new iMacros V7.5 Beta - here we have the new EVAL command that makes creating random values of all kinds super easy:

Code: Select all

SET !VAR1 EVAL("var randomNumber=Math.floor(Math.random()*10 + 50); randomNumber;")
URL GOTO=http://www.iopus.com
' waits 50 to 60 seconds
WAIT SECONDS={{!VAR1}}
juandante
Posts: 9
Joined: Wed Nov 09, 2011 10:40 pm

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by juandante » Wed Nov 09, 2011 11:01 pm

Hello, and what about random Direct Screen clicks on v7.5 ?

I would like to DS click on links from 10 to 10 pixels until pixel 100 so pixel 10,20,...100

In other words, can DS command be used with a variable in this way :

SET !RANDVAR EVAL("var randomNumber=Math.floor(Math.random()*100); randomNumber;")
DS CMD=CLICK X=RANDVAR Y=100 CONTENT=

Is this possible ?

Also, I would like on the next Imacros those commands :

test command :

IF... THEN
repeat/go to line command :

GOTO LINE

math commands :

/ * + -
Is this possible too ?
User avatar
Tech Support
Posts: 4948
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:25 pm
Contact:

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Tech Support » Wed Nov 09, 2011 11:11 pm

Everything you can do inside the Javascript "eval" function is possible:
SET !RANDVAR EVAL("var randomNumber=Math.floor(Math.random()*100); randomNumber;")
DS CMD=CLICK X=RANDVAR Y=100 CONTENT=
Is this possible ?
Yes
IF... THEN
repeat/go to line command :
GOTO LINE
Not via EVAL, but via scripting interface: http://wiki.imacros.net/FAQ#Q:_Are_ther ... anguage.3F
math commands :
/ * + -
Is this possible too ?
Yes
juandante
Posts: 9
Joined: Wed Nov 09, 2011 10:40 pm

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by juandante » Fri Nov 11, 2011 3:51 am

Great, but as I'm not good at javascript I would just like to see "random" as a native command in Imacros script, but this javascript code will solve my problem.
I suggest something like :

SET !RANDOM=100 (just like TIMEOUT)

Then someone can use RANDOM word everywhere and it will choose a number between 0-100

Anyway thanks :D
Bicgatepc02
Posts: 3
Joined: Sat Jan 19, 2013 10:27 am

Re: set random wait time between 50-60 seconds

Post by Bicgatepc02 » Tue Jan 22, 2013 5:26 am

Works without colon! But still...what about this "show my ip" command :wink:
Post Reply