Wiki: 'Tutorials' Page => Dead Links, oops...! [SOLVED]

Support for iMacros. The iMacros software is the unique solution for automating every activity inside a web browser, for data extraction and web testing.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
chivracq
Posts: 8630
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Wiki: 'Tutorials' Page => Dead Links, oops...! [SOLVED]

Post by chivracq » Thu Nov 15, 2018 9:04 pm

It looks like all Links to all Tutorials on the 'Tutorials' Wiki-Page, all Sections on that Page, give some "404 - File or directory not found." Server Error:
Server Error
404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
All the Links point to some URL's in:

Code: Select all

http://forum.imacros.net/_uploads/[...].htm
which redirect to:

Code: Select all

https://forum.imacros.net/_uploads/[...].htm
Example1 // Example2 // etc...

>>>

+ Somewhat related, the 'Using iMacros for Firefox: A Visual, Step-By-Step Tour.' Tutorial "advertized" as "Highly recommended reading" by @Tech Support in the 'pinned Thread with the same Name' in the 'iMacros for FF' Sub-Forum, (external Resource/Link) also looks dead...!:
URL:

Code: Select all

http://ostatic.com/168971-blog/using-imacros-for-firefox-a-visual-step-by-step-tour
User profile: 168971 Blog Using Imacros For Firefox A Visual Step By Step Tour
This is 168971 Blog Using Imacros For Firefox A Visual Step By Step Tour's personal page. 168971 Blog Using Imacros For Firefox A Visual Step By Step Tour
And yep, I know this Link/Resource is/was not maintained by TechSup/iOpus/Ipswitch, but maybe TechSup or some other User had downloaded it or saved the Page previously and would be able to re-upload it directly to the Forum..., or TechSup have "a way" to contact that User by E-mail if they have/had an Account on the Forum... :idea:

(Originally reported by User @Flyingman in this Post in the same Thread...)

>>>

["Soft-Alert" sent to TechSup, they should react within a few days when they'll check the Forum...] 8)

I suspect all Links to Tutorials have been broken since July 2018, 4 months ago, when v10.0.1 for CR and v10.0.2 for FF went "Official" and all Download Links to all previous iMacros Versions were removed from the Wiki, and nobody since ever complained about the missing Tutorials, so I guess there is no real "PANIC" among the "Crowd" to get those Links fixed, ah-ah...! :wink:
But OK, @TechSup, "No Panic" doesn't mean you shouldn't fix them, grrr...! :wink:
Last edited by chivracq on Thu Nov 22, 2018 2:09 pm, edited 1 time in total.
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Tom, Tech Support
Posts: 3513
Joined: Mon May 31, 2010 4:59 pm

Re: Wiki: 'Tutorials' Page => Dead Links, oops...!

Post by Tom, Tech Support » Mon Nov 19, 2018 12:22 pm

chivracq wrote:It looks like all Links to all Tutorials on the 'Tutorials' Wiki-Page, all Sections on that Page, give some "404 - File or directory not found." Server Error:
Server Error
404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
One of our admins inadvertently moved the files on this server without realizing they were linked to the iMacros wiki. The links will be updated once the files have a new permanent home.
chivracq wrote:+ Somewhat related, the 'Using iMacros for Firefox: A Visual, Step-By-Step Tour.' Tutorial "advertized" as "Highly recommended reading" by @Tech Support in the 'pinned Thread with the same Name' in the 'iMacros for FF' Sub-Forum, (external Resource/Link) also looks dead...!

And yep, I know this Link/Resource is/was not maintained by TechSup/iOpus/Ipswitch, but maybe TechSup or some other User had downloaded it or saved the Page previously and would be able to re-upload it directly to the Forum..., or TechSup have "a way" to contact that User by E-mail if they have/had an Account on the Forum... :idea:

(Originally reported by User @Flyingman in this Post in the same Thread...)
I replied to the thread where this post is linked... nothing we can do about external content outside of our control, but I did post a link to the article on archive.org.
chivracq wrote:I suspect all Links to Tutorials have been broken since July 2018, 4 months ago, when v10.0.1 for CR and v10.0.2 for FF went "Official" and all Download Links to all previous iMacros Versions were removed from the Wik
Actually, this occurred much more recently, within the past couple of weeks.

Thank you for the report chivracq! :D
Regards,

Tom, iMacros Support
chivracq
Posts: 8630
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Wiki: 'Tutorials' Page => Dead Links, oops...!

Post by chivracq » Mon Nov 19, 2018 1:42 pm

1- 'Tutorials' Wiki-Page:
OK, perfect @Tom..., I guess you'll post some mini-Update when the Links on the 'Tutorials' Wiki-Page will have been updated, or I'll "try" to check again in a few days or 1 or 2 weeks if I don't "forget" about this Thread... :wink:

You might be able to run some Query for all Pages with some broken Links from the 'System Messages' Wiki-Tool, the 'broken-file-category' Command for example (=> "Pages with broken file links") looks "promising"... :idea:

Ah, OK about a few weeks vs 4 months like I thought, I never check those Pages with Tutorials "normally", I only found out "thanks" to some "creative" Spammer, ah-ah...!

2- 'Visual FF Tour' external Tutorial:
Yep, I had already seen your Reply in the "other" Thread, nice "catch" with 'archive.org'...! 8)
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
chivracq
Posts: 8630
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Wiki: 'Tutorials' Page => Dead Links, oops...!

Post by chivracq » Thu Nov 22, 2018 2:08 pm

UPDATE: => SOLVED...!

I just happened to check the 'Tutorials' Wiki-Page to see if by any chance the Links to all Tutorials had been updated, and yep they have...!! :D

I first checked in my Default Browser (Pale Moon v26.3.3) and I was getting a Blank Page for each, "hum... strange..." I thought, but a Look at the Source showed me that those Pages contained some '.SWF' Flash Object, while I have blocked '.swf' Objects in that Browser.

Then I checked again in FF v55.0.3, and there they were...! I realized there were also already 4 embedded 'YouTube' Videos in '.swf' Containers on the "main" Page, ah-ah...!

But OK, I checked all Tutorials Links and they all work... or at least load, I only watched the 'Image Recognition' Tutorial, first time I saw it in action, woaw...!, very neat Functionality...! Pity we don't have that on FF, grrr...!! I would do very "interesting" "Things" if I had that Functionality, ah-ah...!

The 2nd one about "CSV input" is missing the "Loading iMacros Demo" Msg and Timer while loading the Page and the '.SWF' Object, but boah..., no big deal...!

=> OK, SOLVED...! :D
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply