TAG not triggering a download

Discussions and Tech Support related to website data extraction, screen scraping and data mining using iMacros.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
strolid
Posts: 1
Joined: Thu Mar 14, 2019 2:47 pm

TAG not triggering a download

Post by strolid » Thu Mar 14, 2019 3:08 pm

On Windows 10 Pro x64, iMacros Browser V12.5.503.8802
My knowledge of iMacros is mostly using the recorder and making very basic changes as needed.

My macro navigates a reporting page, generates a report, clicks a "Download to Excel" text hyperlink, but for some reason does not trigger the download. The TAG command appears to be functioning correctly because a box is placed over the hyperlink in the iMacros ui. If I manually click the hyperlink in the iMacros Browser, the download triggers immediately. I experimented with the SAVETARGETAS, but had the same issue.

The error I receive is: Error -1410: No download detected.

Code: Select all

SET !TIMEOUT_DOWNLOAD 10
WAIT SECONDS=2
FRAME F=1
ONDOWNLOAD FOLDER=* FILE=* WAIT=YES 
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:"DOWNLOAD TO EXCEL" 
'TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:"DOWNLOAD TO EXCEL" CONTENT=EVENT:SAVETARGETAS
WAIT SECONDS=1
Unfortunately, the website is a company CRM so I am unable to share the URL, but I'm happy to share any other info regarding the page. Thank you!
chivracq
Posts: 8628
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: TAG not triggering a download

Post by chivracq » Fri Mar 15, 2019 6:37 am

strolid wrote:
Thu Mar 14, 2019 3:08 pm

Code: Select all

On Windows 10 Pro x64, iMacros Browser V12.5.503.8802
My knowledge of iMacros is mostly using the recorder and making very basic changes as needed.

My macro navigates a reporting page, generates a report, clicks a "Download to Excel" text hyperlink, but for some reason does not trigger the download. The TAG command appears to be functioning correctly because a box is placed over the hyperlink in the iMacros ui. If I manually click the hyperlink in the iMacros Browser, the download triggers immediately. I experimented with the SAVETARGETAS, but had the same issue.

The error I receive is: Error -1410: No download detected.

Code: Select all

SET !TIMEOUT_DOWNLOAD 10
WAIT SECONDS=2
FRAME F=1
ONDOWNLOAD FOLDER=* FILE=* WAIT=YES 
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:"DOWNLOAD TO EXCEL" 
'TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=TXT:"DOWNLOAD TO EXCEL" CONTENT=EVENT:SAVETARGETAS
WAIT SECONDS=1
Unfortunately, the website is a company CRM so I am unable to share the URL, but I'm happy to share any other info regarding the page. Thank you!
Hum..., I don't really know... The '!TIMEOUT_DOWNLOAD'=10 is maybe a bit short, the Download needs to finish during that time...
Try also recording the Click using the 'EVENT' and/or 'DS' Mode(s)...
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply