Copy to Clipboard from Webpage

Support for iMacros. The iMacros software is the unique solution for automating every activity inside a web browser, for data extraction and web testing.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed.
3. Try searching the iMacros Wiki - it contains the complete iMacros reference as well as plenty of samples and tutorials.
4. We can respond much faster to your posts if you include the following information: CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST
Post Reply
jyotirmaya
Posts: 37
Joined: Wed Jul 27, 2016 6:25 pm

Copy to Clipboard from Webpage

Post by jyotirmaya » Fri Aug 17, 2018 3:38 pm

I am using I am using
Browser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Last edited by jyotirmaya on Fri Aug 17, 2018 3:54 pm, edited 1 time in total.
chivracq
Posts: 8716
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by chivracq » Fri Aug 17, 2018 3:48 pm

jyotirmaya wrote:I am using I am using

Code: Select all

Bowser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3 
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Yep, normal, you need to empty/reset the '!EXTRACT' Var before each new 'EXTRACT' with a "SET !EXTRACT NULL"...

(And you have a Typo in "B[r]owser"..., but nice to see that you now manage to spell "iMacros" correctly, ah-ah...! :wink: )
Last edited by chivracq on Fri Aug 17, 2018 3:57 pm, edited 1 time in total.
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
jyotirmaya
Posts: 37
Joined: Wed Jul 27, 2016 6:25 pm

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by jyotirmaya » Fri Aug 17, 2018 3:57 pm

chivracq wrote:
jyotirmaya wrote:I am using I am using

Code: Select all

Bowser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3 
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Yep, normal, you need to empty/reset the '!EXTRACT' Var before each new 'EXTRACT' with a "SET !EXTRACT NULL"...

(And you have a Typo in "B[r]owser"..., but nice to see that you now manage to spell "iMacros correctly, ah-ah...! :wink: )

Thank you, corrected :D . Sorry to disturb for small helps but you can not understand how much that helps. :D
Once again Thank you so much
chivracq
Posts: 8716
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by chivracq » Fri Aug 17, 2018 4:01 pm

jyotirmaya wrote:Thank you, corrected :D . Sorry to disturb for small helps but you can not understand how much that helps. :D
Once again Thank you so much
:wink:
- (F)CI(M) = (Full) Config Info (Missing): iMacros + Browser + OS (+ all 3 Versions + 'Free'/'PE').
- I don't even read the Qt if that (required) Info is not mentioned...!
- Script & URL help a lot for more "educated" Help...
Post Reply