Extract complete tables

Information related to the use of iMacros for Web Scraping, Data Mining and creating Mashups.

Moderator: iMacros Moderators

Extract complete tables

by Tech Support on Mon Mar 19, 2007 7:26 am

Q: How can I extract a complete table? When I mark all table entries iMacros Extraction Wizard only creates a EXTRACT command that extracts the first table element I marked.

A: Tables start with a TABLE tag in standard HTML. The trick is to manually enter an extraction tag in the orange field of the extraction wizard (ATTR: Suggested Anchor). Enter <TABLE* and press Test EXTRACT Tag. Most of the time the extraction result (shown in the bottom text area on the right side of the extraction wizard) will not be what you wanted. If is not the table you want to extract then increase the POS parameter by 1 and hit Test EXTRACT Tag again. Repeat increasing the POS parameter and hitting the Test button until the correct table is extracted, then hit Add this EXTRACT Tag.

iOpus Support
User avatar
Tech Support
 
Posts: 5003
Joined: Tue Sep 20, 2005 12:25 pm

Re: Extract complete tables

by ghoward on Mon Apr 28, 2008 7:18 am

HI I am trying to extract all the elements from the following dynamic table

<table border="0" cellspacing="2" cellpadding="2"
summary="This table is for layout purposes only">

<tr>
<td class="firstCol"><label class="entry">Pack Type:</label></td>
<td colspan="3"><select name="packType.templateUniqueID" size="10">
<option value="">-- Pack Type --</option>
<optgroup label="General Label Pack">
<option value="3691">Some THing</option>
<option value="3689">SOme_Fixed_Price</option>

</optgroup>

</select>
</td>
</tr>
</table>


I have tried your suggestion but it fails when I hit the Test EXTRACT button in the extract wizard

I get the following errors
Error in Line 0:

TYPE=SELECT ATTR=<table*

I have tried various options around this issue but I am getting no joy any ideas?
ghoward
 
Posts: 0
Joined: Thu Apr 24, 2008 6:44 am

Re: Extract complete tables

by ghoward on Mon Apr 28, 2008 7:31 am

By the way I am using the following version of Imacros

VERSION BUILD=6120228
ghoward
 
Posts: 0
Joined: Thu Apr 24, 2008 6:44 am


Return to How-To's and Examples for Web Scraping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Website Monitoring