Copy to Clipboard from Webpage

Support for iMacros. The iMacros software is the unique solution for automating every activity inside a web browser, for data extraction and web testing.
Forum rules
Before asking a question or reporting an issue:
1. Please review the list of FAQ's.
2. Use the Google search box (at the top of each forum page) to see if a similar problem or question has already been addressed. This will search the entire contents of the forums as well as the iMacros Wiki.
3. We can respond much faster to your posts if you include the following information:

CLICK HERE FOR IMPORTANT INFORMATION TO INCLUDE IN YOUR POST

Answering your own posts (e.g. attempting to "bump" your topic) drops your topic from the list of unanswered threads, so it may actually receive less views.
Post Reply
jyotirmaya
Posts: 24
Joined: Wed Jul 27, 2016 6:25 pm

Copy to Clipboard from Webpage

Post by jyotirmaya » Fri Aug 17, 2018 3:38 pm

I am using I am using
Browser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Last edited by jyotirmaya on Fri Aug 17, 2018 3:54 pm, edited 1 time in total.
chivracq
Posts: 7979
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by chivracq » Fri Aug 17, 2018 3:48 pm

jyotirmaya wrote:I am using I am using

Code: Select all

Bowser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3 
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Yep, normal, you need to empty/reset the '!EXTRACT' Var before each new 'EXTRACT' with a "SET !EXTRACT NULL"...

(And you have a Typo in "B[r]owser"..., but nice to see that you now manage to spell "iMacros" correctly, ah-ah...! :wink: )
Last edited by chivracq on Fri Aug 17, 2018 3:57 pm, edited 1 time in total.
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
jyotirmaya
Posts: 24
Joined: Wed Jul 27, 2016 6:25 pm

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by jyotirmaya » Fri Aug 17, 2018 3:57 pm

chivracq wrote:
jyotirmaya wrote:I am using I am using

Code: Select all

Bowser Firefox 48.0
iMacros for Firefox 9.0.3 
Windows 7 Professional 64-bit Operating system

Code: Select all

VERSION BUILD=9030808 RECORDER=FX
TAB T=1
 SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%1<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%2<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2


TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%3<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%4<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname EXTRACT=TXT
         SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2

TAG POS=1 TYPE=SELECT FORM=ID:aspnetForm ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_ddlkhata CONTENT=%5<SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP><SP>
TAG POS=1 TYPE=SPAN ATTR=ID:ctl00_ContentPlaceHolder1_lbltenaname  EXTRACT=TXT
        SET !CLIPBOARD {{!EXTRACT}}
                WAIT SECONDS=2
I am using the above code for copying data from a web page and set to stored in Clipboard but the data is copying like
A
AB
ABC
ABCD
ABCDE

I want it to be copied like
A
B
C
D
E
Yep, normal, you need to empty/reset the '!EXTRACT' Var before each new 'EXTRACT' with a "SET !EXTRACT NULL"...

(And you have a Typo in "B[r]owser"..., but nice to see that you now manage to spell "iMacros correctly, ah-ah...! :wink: )

Thank you, corrected :D . Sorry to disturb for small helps but you can not understand how much that helps. :D
Once again Thank you so much
chivracq
Posts: 7979
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:07 pm
Location: Amsterdam (NL)

Re: Copy to Clipboard from Webpage

Post by chivracq » Fri Aug 17, 2018 4:01 pm

jyotirmaya wrote:Thank you, corrected :D . Sorry to disturb for small helps but you can not understand how much that helps. :D
Once again Thank you so much
:wink:
- (F)CIM = (Full) Config Info Missing: iMacros + Browser + OS with all 3 Versions...
- I usually don't even read the Question if that (required) Info is not mentioned...
- Script & URL usually help a lot for a more "educated" Help...
Post Reply